perjantai 5. maaliskuuta 2010

Kananmunat tomaattipedillä

Katselin MTV3 makuja ohjelman reseptejä. Vivi-Ann Sjögrenin ohje aamiaiseksi, kananmunat tomaattipedillä, näytti kokeilemisen arvoiselta. Tosin valmistin tätä illalliseksi, eikä haitannut yhtään. Joskus  voi syödä kepeämmän illallisen. Perjantai-ilta on usein tuollainen naposteluilta. Nytkin nautiskelin illan mittaan juustoja ja päärynää.

Kananmunat tomaattipedillä

1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 isoa tomaattia ohuina viipaleina
suolaa
cayennepippuria, käytin chilipippuria
2 kananmunaa

Kuullota sipulisilppu. Laita viipaloidut tomaatit päälle. Mausta suolalla ja pikkiriikkisellä ripauksella chilipippuria.
Riko kananmuna kahvikuppiin ja liuúta yksitellen tomaateille. Ripauta suolaa.  Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes valkuainen jähmettyy. Peitä pannu kannella jähmettymisen onnistumiseksi.
Tarjosin kanamunaruuan seuraksi Linkosuon ruiskiekkoja, joiden päälle viipaloin pehmeät päärynäsuikaleet.
Oli muuten hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.