Kalatiskillä sanoin ottavani ahvenfileitä lukumääräisesti. Ennenkuin ennätin kertoa kuinka monta haluan, ehätti myyjä kertomaan. Tässä taitaa mennä aika kauan, kun aletaan fileitä laskemaan, ovat tällaista pikkuahventa. No naurahdin huumorintajuiselle myyjälle, että ei ruveta laskemaan. Otetaan syöjien mukaan 150 grammaa per syöjä. Katselin ahvenfileitä ja näyttivät pieniltä. Hetken ajattelin jo kysäistä, että on varmaankin ongella pyydystettyjä, maltoin kuitenkin ja jätin kysymättä. Olin jo pitempään ajatellut valmistaa uunijuureksia ja tänään sitten toteutuin aikomukseni. Alkuruuaksi pyöräytin annossalaatteina mozzarella-cantaloupemelonia salaattipedillä. Jälkkärinä jäätelöä, mustikkaa, mansikkaa ja suklaarouhetta.
Pikkuahvenet ja uunijuurekset
ahvenfileitä
ruisjauhoja, suolaa, valkopippuria
voita ja oliiviöljyä
Kierittele ahvenfileet ruisjauhoissa, joihin on sekoitettu mausteet. Paista voi-oliiviöljyseoksessa.
perunaa
porkkanaa
punasipulia
paprikaa keltaista
valkosipulinkynsiä
suolaa, paprikajauhetta
oliiviöljyä
kirsikkatomaatteja
Kuori perunat ja lohko. Sivele oliiviöljyä ja mausta suolalla ja paprikajauheella. Levitä uunivuokaan.
Pese ja viipaloi porkkanat, Lohko punasipuli ja muserra valkosipulit. Suikaloi paprika. Levitä perunoiden joukkoon ja ripauta hieman suolaa ja oliiviöljyä pinnalle. Kypsennä 180-asteessa puolisen tuntia. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia.
Alkusalaatti on yksinkertaista valmistaa. Revi annoslautasille pehmeää- ja jääsalaattia. Kuori ja lohko mukaan
cantaloupemelonia ja ripottele päälle lohkottua mozzarellajuustoa. Lopuksi pirskotus neitsytoliiviöljyä.
Jälkiruoka oli raikasta ja tavallisen yksinkertaista. Jäätelöä soiroina, mustikkaa, mansikkaa ja suklaarouhetta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.