maanantai 1. maaliskuuta 2010

Kirsikkapiirakka

Eilisen karjalanpaistilopun modernisoin tänään pastakastikkeeksi. Yksinkertaisesti vain lämmitin kastikkeen, keitin pennepastaa. Olipas tämä ruoka sopivan hyvää.
Kun avasin jääkaapin, huomasin kirsikkahillopurkin pohjalla vielä pari desiä hilloa. Hillon keitin syyskesällä oman pihan kirsikoista. Morellikirsikka vaati aika ison sokerimäärän, joten kirsikkahillo on makeaa. Keksin, että leivon jälkiruuaksi piirakan, johon saan upotettua kirsikkahilloa. Käytin pohjassa kaurahiutaleita. Tänä on helpoin piirakkataikina mitä muistan, kymmenen minuuttia, niin piirakka kypsyi jo uunissa. Olipas tämä myös hyvää.

Kirsikkapiirakka

2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria (vajaa)
1 tl leivinjauhetta
1 ytl vaniljasokeria
100 g juoksevaa margariinia (flora)
1 kananmuna
1 dl maitoa
n 2 dl kirsikkahilloa + 1rkl perunajauhoja
muruseos
50 g juoksevaa margariinia
1/4 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sekoittaen muut ainekset mukaan. Voitele piirakkavuoka. Kaada taikina vuokaan. Sekoita perunajauhot hilloon ja levitä taikinalle.
Sekoita muruseos ja ripottele kirsikkahillon päälle. Paista 200-asteessa noi 1/2 tuntia, kiertoilmauunissa 20 minuuttia. Tarjosin piirakan kanssa vaniljakastiketta.
Tähän piirakkaan sopivat marjat, marjahillot, omena, päärynä ja persikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.