maanantai 22. maaliskuuta 2010

Perinteinen jauhelihakeitto

Toivomukset täytettiin tänään ruuan suhteen. Saisiko kunnon jauhelihakeittoa, kuului pyyntö. Tietenkin, se on toivomus, jota ei ole ollenkaan vaikea täyttää. Lähikaupasta kipaistiin hakemassa jauhelihaa. Keitto tulemaan ja kyllä tämä yksinkertainen olikin hyvää. Toivomukseen liittyi ehto, siinä ei saa olla tomaattia, ei soseena eikä pyreenä. Sekin huomioitiin ja keitosta tuli hyvin perinteinen.

Perinteinen jauhelihakeitto

400 g naudan jauhelihaa
4-5 perunaa
2 porkkanaa
pala lanttua
1 sipuli
1 litra lihalientä fondista
 kokonaisia mustapippureita
paprikajauhetta, maustepippuria
 suolaa
 rypsiöljyä
Kuori ja lohko perunat, porkkanat ja lanttu. Viipaloi sipuli. Laita juurekset kiehumaan lihaliemeen. Ripota mukaan kokonaiset mustapippurit. Kuullota sipuli rypsiöljyssä ja lisää keittoon kiehumaan. Ruskista jauheliha rypsiöljyssä ja mausta paprikajauheella, maustepippurijauheella ja suolalla. Lisää jauheliha keittoon kiehumisen loppuvaiheessa. Anna kiehua, kunnes juurekset ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.