keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Kalapaistos

Ostin seikuutioita lähikaupasta, tuoretta kalaahan sieltä ei saa.  Sei oli pakastetuote. Erikoisemmin en ole sein ystävä, toisin sanoen kala ei ole suosikkieni joukossa. Tapa, jolla valmistin tästä kalasta ruuan, oli onnistunut. Sei maistui kuin maistuikin sopivalta arkiruokana. Paistokseen käy muukin kala kuin sei.

Seipaistos

6 perunaa
300g pakasteseitä kuutioina
1 punasipuli
1 dl purjoa renkaina
2 tl suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
juustoraastetta

Kuori ja viipaloi perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota rypsiöljyssä muutama minuutti. Voitele uunivuoka. Lado voidellun vuuan pohjalle perunaviipaleita. Ripottele pinnalle purjoa, kerros pakasteseikuutioita (jäisenä),  ripaus mustapippuria ja suolaa, Loput purjorenkaat, punasipulisilppu. Ja lopuksi perunaviipaleita. Sekoita munat kermamaitoon, ripauta hieman suolaa mukaan ja kaada munamaito vuokaan.  Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä keskitasolla 200-asteessa noin 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.