tiistai 23. maaliskuuta 2010

Ateriasalaatti

Tänään syötiin sen verran tukeva kolmen lajin lounas, että illallinen olikin hieman kevyempää. Ensin ajattelin selvityä vain hedelmillä, mutta  kaapissa näytti olevan aineksia salaattiin. Joten kehittelin kasvissalaatin  hieman tuhdimalla kastikkeella. Kananmuna sopi salaatin kylkeen oikein hyvin.

Kasvissalaatti  ricottajuustokastikkeella 


kesäkurpitsaa
fenkolia
kurkkua
rapeaa salaattia
tomaattia
Kastike
neitsytoliiviöljyä
ricottajuustoa
sokeria, suolaa, sitruunamehua

valkosipulia murskattuna
Pese kesäkurpitsa, halkaise ja poista siemenet. Leikkaa ohuiksi puolikiekoiksi. Pese fenkoli ja suikaloi ohueksi. Kuori kurkku ja viipaloi. Huuhtele salaatti ja revi pieniksi. Lohko tomaatti.  Yhdistele sekoittaen ainekset.
Valmista kastike. Annostele oliiviöljyä ja ricottajuustoa kumpaakin saman verran. Sekoita  tasaiseksi. Purista joukkoon sitruunamehua, lisää ripaukset suolaa ja sokeria sekä murskattua valkosipulia. Sekoita ja tarkista maku. Sekoita kevyesti kastike salaatin joukkoon. Tarjoa salaatti keitetyn kananmunan kera.
Salaattiaineksien määrät voit ratkaista  annosten lukumäärien mukaan vapaasti valiten. 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.