tiistai 30. maaliskuuta 2010

Minestronekeitto

Keittoa, mutta ei sosekeittoa. Siinä toivomuksia keittopäivälle, joka oli tänään. Kasviksia pitää olla keitossa, ne tuovat mehukkuuden ja maun. Lisäsin mukaan kinkkua ja pastaa. Silloin keitosta tulee minestrone. Jos kasvisversion haluaa kinkun  voi jättää pois.

Minestronekeitto

150 g keittokinkkua
200 g valkokaalia
1 keltasipuli
1 porkkana
puolikas palsternakkaa
1 l kasvislientä fondista
2 dl purjorenkaita
100 g vihreitä herneitä
3/4 dl pientä pastaa
1 valkosipulinkynsi  
2 rkl tomaattisosetta
1 tl basilikaa kuivattu

ripaus valkopippuria
Leikkaa kinkku suikaleiksi. Leikkaa kasvikset suikaleiksi. Kuullota kinkkua rypsiöljytilkassa kattilassa. Lisää sipuli, porkkana, palsternakka, kaali ja kuullota. Lisää kasvisliemi, purjo, pasta ja valkosipulinkynsi silputtuna. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Lisää herneet, tomaattisose ja mausteet. Kiehuta miedolla lämmöllä, kunnes keitto on kypsää noin 5-10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Ihanan nakoista :)
    Minestronekeitot on kaytannollisia, pastan johdosta tosi tayttavia, ei tarvitse muuta ruokaa lisaksi.

    VastaaPoista
  2. Susa,
    Se on totta ja kaiken lisäksi kasvikset tekevät keitosta maukkaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.