Mustikoita raejuustossa
Muutama päivä sitten valmistin mustikoista jälkiruuan. Koska en käyttänyt sokeria, valitsin mukaan sokeriliemeen säilöttyjä persikoita. Kuutioin ne annosmaljan pohjalle. Sekoitin raejuuston joukkoon vaahdotettua vaniljakastiketta suhteessa 2/3 raejuustoa ja 1/3 vaniljakastiketta. Nostelin seoksen persikkakuutioiden päälle
Vähän ennen tarjoilua pinnalle runsaasti huoneenlämmössä sulaneita mustikoita. Hyväähän tämä on
Vatkattu puolukkapuuro
Tänään valmistin perinteistä vispipuuroa puolukoista. Ohje on kaikille tuttu. 1 litra vettä, jossa kiehautat 4 dl puolukoita, siivilöit puolukat pois puristaen siivilän läpi, Vispaa joukkoon 3/4 dl sokeria ja 2 1/2 dl mannasuurimoita, ripaus suolaa. Kypsennä 10 minuuttia. Jäähdytä ja vispaa puuro kuohkeaksi. Koska tarjosin puuroon vaniljakastiketta, joka on riittävän makeaa, vähensin puuron sokerimäärän puoleen.
perjantai 19. maaliskuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.