perjantai 19. maaliskuuta 2010

Jälkiruokina mustikkaa ja puolukkavispiä

Mustikoita raejuustossa

Muutama päivä sitten valmistin mustikoista jälkiruuan. Koska en käyttänyt sokeria, valitsin mukaan sokeriliemeen säilöttyjä persikoita. Kuutioin ne annosmaljan pohjalle. Sekoitin raejuuston joukkoon vaahdotettua vaniljakastiketta suhteessa  2/3 raejuustoa ja 1/3 vaniljakastiketta. Nostelin seoksen persikkakuutioiden päälle
Vähän ennen tarjoilua  pinnalle runsaasti huoneenlämmössä sulaneita mustikoita. Hyväähän tämä on


 Vatkattu puolukkapuuro

Tänään valmistin perinteistä vispipuuroa puolukoista. Ohje on kaikille tuttu. 1 litra vettä, jossa kiehautat 4 dl puolukoita, siivilöit puolukat pois puristaen siivilän läpi, Vispaa joukkoon  3/4 dl sokeria ja 2 1/2 dl mannasuurimoita, ripaus suolaa. Kypsennä 10 minuuttia. Jäähdytä ja vispaa puuro kuohkeaksi. Koska tarjosin puuroon vaniljakastiketta, joka on riittävän makeaa, vähensin puuron sokerimäärän puoleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.