torstai 18. maaliskuuta 2010

Paistetut pikkumuikut

Kalatiskillä oli hyvän näköistä seifilettä, joka oli matkannut Atlantilta kalatiskiin.  Olin aikeissa päätyä seifileisiin, kunnes huomasin pikkumuikut. Ne olivat suomalaisia Kuusamosta tulleita. Vaikka en ole muikkuseudulta kotoisin enkä ole siis savolainen, pidän muikuista ja juuri sillä perinteisellä tavalla valmistettuna. Ostin muikkuja. Aion kyllä kokeilla seifileitäkin jossain vaiheessa, olivat  nekin hyvännäköisiä.

Paistetut pikkumuikut

Huuhtele muikut nopeasti kylmän veden alla. Sekoita  esim pakastepussiin ruisjauhot ja suola. Nostele pusiin muikkuja ja kierittele ne ruisjauhoissa, jotta jauhottuvat kokonaan. Paista muikut molemmin puolin voi-oliiviöljyseoksessa kypsän ruskeiksi.

Keitin, en perunamuusia, vaan lohkoperunoita muikkujen seuraksi. Pala perunaa ja muikku oli herkullinen yhdistelmä. Lisukkeina  herkkukurkkuja ja vihreää salaattia. Ruokajuomana vesi. Yksinkertaista.

Iltapalana muikut ruisleivän päällä kannattaa myös kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.