maanantai 8. maaliskuuta 2010

Porsaan sisäfilee sinappikastikkeessa

Tämän ruuan tein jo lauantain päivälliseksi, mutta tänään syötiin jäänyt loppuruoka. Tänään myös vasta kuvasin ruuan, koska vieraista johtuen en häärinyt kameran kanssa ruokapöydässä. Ohje on Dansukkerin sivuilta. Olen joiltakin osin muuttanut ohjetta. Lauantaina lisukkeena olivat myös paistetut herkkusienet.Meillä oli tupla-annos, mutta tähän talletan neljän hengen ohjeen.

Porsaan sisäfilee sinappikastikkeessa

500 g porsaan sisäfilettä
1 iso sipuli
200 g herkkusieniä
voita ja oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
2 rkl hunajasinappia dijon
1 rkl ruokosokeria
2 dl ruokakermaa
siivilöityä pannun huuhdelientä

Ota sisäfilee huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Kuori ja silppua sipuli. Paista herkkusienet kevyesti voi/öljyseoksessa ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Siirrä ne odottamaan, tarjosin sienet erikseen. Kuullota sipuli voi/öljyseoksessa ja siirrä odottamaan. Leikkaa sisäfilee 2 cm:n viipaleiksi. Poista kalvot. Paista viipaleet öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää sipuliseos pannulle pihvien joukkoon. Lisää kerma, sinappi, ruokosokeri ja pannun huuhdeliemi. Hauduta 15 minuuttia.
Lauantaina tarjosin perunamuusia ja vihreän salaattia pihvien seuraksi..
Tänään lisukkeena olivat keitetyt perunalohkot, jotka paistoin kevyesti pannulla. Ne olivat sunnuntain jämät.

2 kommenttia:

  1. Tämänkin plokin sitten katsastin pikasilmäyksellä, sillä tuloksella, että tuli valtava nälkä, taas ;).

    VastaaPoista
  2. Eve,
    Kiitos käynnistä. Se on terveen merkki, jos nälkä on.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.