keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Simpukkapasta ja amerikkalainen pannukakku

Simpukkapastan vuoro oli tänään. Suolaveteen säilöttyjä simpukoita ja täysjyväpastaa sekä vähän muutakin oli kaapissa. Niistä syntyi maukas pasta.  Pastaa tein niukat täsmäannokset. Pastahan on ruoka, jota voi valmistaa juuri sen verran kun on  syöjiä. Tilaa jäi vielä jälkiruualle. Kokeilin paistaa amerikkalaiset pannukakut uunissa eikä lättypannulla. Tuli rasvattomampaa ja kypsyminen uunissa on paljon vaivattomampaa. Piirakkavuokaan sopi juuri kahden hengen annos.

Simpukkapasta (2:lle)


4 dl täysjyvä fusilipastaa, vettä+suolaa
1 tlk (200g) suolaveteen säilöttyjä simpukoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
simpukoiden liemi
1 dl ruokakermaa 18%
2 tl teryjakikastiketta
1 tl kuivattua basilikaa
Kuori ja silppua sipulit. Kuullota ne kasarissa öljyssä. Lisää kuivattu basilika, kuullota.  Lisää simpukoiden liemi ja kerma. Keitä kokoon, noin puoleen nesteen määrästä. Kypsennä liemen kiehuessa pasta.
Lisää teryjakikastike simpukkaliemeen. Keitä muutama minuutti. Lisää simpukat. Tarkista maku. Valuta pasta ja lisää se kasariin kastikkeen joukkoon sekoittaen. Viipaloi annoksille mehukasta tomaattia.

Amerikkalainen pannukakku

2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta
1 muna
2,5 dl maitoa
Sekoita kuivat aineet. Sekoita muna ja maito. Kaada jauhoseokseen ja sekoita. Voitele piirakkavuoka hyvin. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 200-asteessa noin 20 minuuttia. Nauti hillon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.