sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Bostonkakku

Lauantaina leivoin pitkästä aikaa. Ihan tavallista pullataikinaa tein. Mutta se sai olla pehmeää, jopa niin pehmeää, että leivottaessa oli jauhojen käyttö välttämätöntä. Pehmeästä taikinasta tulee mehukasta ja pehmeää pullaa. Kun tähän lisätään vielä vaalea paisto, tulos on juuri ja juuri kypsää. Sellaisesta meillä pitävät kaikki. Leivoin bostonkakun, muffinsivuokiin luumukierteitä ja persikka-rusinapullia.

Bostonkakku

5 l rasvatonta maitoa
50 g hiivaa liotetaan kädenlämpöiseen maitoon
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
1 muna
11 dl vehnäjauhoja
150 g juoksevaa nargariinia
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
luumusosetta paistonkestävää
rusinoita
kanelia

Taikina valmistetaan tavanomaiseen tapaan ohjeessa olevassa järjestyksessä sekoittamalla ainekset. Vehnäjauhot lisätään kahdessa erässä.Kohotetaan kaksinkertaiseksi ennen leipomista.  Bostonkakkuun käytetään  vajaa puolet taikinasta.   Kohonut taikina vaivataan ja kaulitaan levyksi. Täytteen aineet sekoitetaan keskenään ja levitetään taikinalevylle. Rullataan ja leikataan noin 3 sentin kiekoiksi. Ne nostetaan voideltuun vuokaan ripi rinnan. Kohotetaan. Voidellaan kananmunalla ja päälle ripotellaan raesokeria. Paistetaan 200-asteessa uunin keskitasolla.

Luumukierteet tein samalla periaatteella, täytteenä oli pelkkää luumusosetta. Kierteet nostin muffinsivuokaan.
Persikka-rusinapullien täytteeksi paloittelin säilykepersikkaa. Pullat nostin myös muffinsivuokaan, annoin hetken kohota ja painon keskiön kuopaksi. Pohjalle rusinoita ja päälle persikanpalat. Hetken kohotus ja paistumaan.

1 kommentti:

  1. kotona äiti teki juuri noin: pullat olivat juuri ja juuri kypsiä. pysyivät kauemmin pehmoisina ja niistä tykkäsivät naapuritkin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.