sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Katkarapusalaatti

Kevyt lounas oli tänään paikallaan. Ateriasta kävi katkarapusalaatti ja lisänä Rostenin Primo moniviljaleipä.
Tämä salaatti on yksinkertaisen klassinen. Kastikepohjana ei ole majoneesi, vaan pehmeänmakuinen luomujogurtti. Majoneesia meillä ei käytetä ruuissa ollenkaan. Vielä oli jäljellä eilistä päärynä-sinihomejuustopiirakkaa. Sen loput tuli syötyä jälkiruokana.

Katkarapusalaatti jogurttikastikkeella 

rapeaa jääsalaattia
kevätsipulia
kurkkua
tomaattia
ananasta

katkarapuja
Kastike
turkkilaista luomujogurttia
ripaus neitsytoliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
dijonsinappia
suolaa, mustapippuria

Huuhdo ja kuivaa jääsalaatti. Revi se salaattivadille. Pilko kevätsipulia reilusti salaatille. Kuori kurkku ja viipaloi mukaan. Sekoita tässä vaiheessa kastike. Notkista jogurtti lisäämällä oliiviöljy  sekoittaen. Lisää mukaan hunaja, voimakasta sinappia, suola ja mustapippuri. Sekoita kastike salaatiin. Lohko pinnalle tomaattia ja paloiteltua ananasta. Lisää lopuksi valutetut, sulaneet katkaravut.
Salaattiainesmäärät yksilöidään annosten määrien mukaisesti. Ohjeesta puuttuvat siis määrät.

2 kommenttia:

  1. Onpas kauniin näköisiä aterioita ja kekseliäitä kokkaussovelluksia :) Mikäli ei haittaa, niin taidan lisätä blogisi seurattavien blogien listalleni :)

    - Rosmariini
    http://rosmariiniajalanganpatkia.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Rosmariini,
    Kiitos käynnistäsi ja mukava kun merkkasit blogini listallesi.
    Tervetuloa uudelleen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.