perjantai 30. syyskuuta 2011

Sitruunaiset mustikkaleivokset

Tämä leivosohje kuulosti niin herkulliselta, että päätin toteuttaa sen omassa keittiössäni. Löysin ohjeen  Sydänliiton verkkolehden sivuilta. Ensimmäinen kerta on aina harjoitus, varsinkin vähän kömpelölle leipojalle.
Hyvää tuli kuitenkin ja voin suositella teillekin. Seuraavalla kerralla kokeilen hedelmillä. Mietin, että olisiko ohrakasta voinut olla hieman enemmän kiisselissä, sillä nyt kiisseli oli hieman liian ohutta. Hyytelö mustikoiden päälle tuntui aika isolta 4:llä desillä, joten pienensin nesteen 1 1/2 desiksi. Se oli riittävä.

Sitruunaiset mustikkaleivokset 

pohja
150 g rasiamargariinia (rasvaa 50-70%)
2 dl sokeria
2 munaa
1 1/2 dl rasvatonta maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
täyte
4 dl kevytmaitoa
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl ohrakasta (tai Maizenaa) oma vinkkini kukkurallisia tai 3 rkl tasaisena
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl sitruunamehua
pinnalle
1 l mustikoita
1 1/2 dl vettä (ap 4 dl)
1 dl  hyytelösokeria (ap 1 1/2 dl)
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Sekoita täytteen maito, munat, ohrakas, sokeri ja sitruunan kuori kattilassa.  Kiehauta koko ajan sekoittaen. Sekoita vaniljasokeri ja sitruunamehu jäähtyneeseen kiisseliin. Levitä täyte pohjan päälle.
Levitä mustikat täytteen päälle. Kiehauta vesi ja sekoita siihen hyytelösokeri. Anna kiehahtaa uudelleen ja levitä kiille mustikoiden päälle. Leikkaa leivosneliöiksi.

4 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä:)

    VastaaPoista
  2. Yaelian,
    Olivat. Otan jossain vaiheessa uusiksi, kun nyt kokemusta on

    VastaaPoista
  3. Näyttää mehevältä ja herkulliselta. Huomenna valmistan lammaspataa reseptisi mukaan:)

    VastaaPoista
  4. annekatariina,
    Vieläkin muistelen sitä lammaspataa, pitää tehdä jossain veiheessa uusiksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.