Hyvää tuli kuitenkin ja voin suositella teillekin. Seuraavalla kerralla kokeilen hedelmillä. Mietin, että olisiko ohrakasta voinut olla hieman enemmän kiisselissä, sillä nyt kiisseli oli hieman liian ohutta. Hyytelö mustikoiden päälle tuntui aika isolta 4:llä desillä, joten pienensin nesteen 1 1/2 desiksi. Se oli riittävä.
Sitruunaiset mustikkaleivokset
pohja
150 g rasiamargariinia (rasvaa 50-70%)
2 dl sokeria
2 munaa
1 1/2 dl rasvatonta maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
täyte
4 dl kevytmaitoa
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl ohrakasta (tai Maizenaa) oma vinkkini kukkurallisia tai 3 rkl tasaisena
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl sitruunamehua
pinnalle
1 l mustikoita
1 1/2 dl vettä (ap 4 dl)
1 dl hyytelösokeria (ap 1 1/2 dl)
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Sekoita täytteen maito, munat, ohrakas, sokeri ja sitruunan kuori kattilassa. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Sekoita vaniljasokeri ja sitruunamehu jäähtyneeseen kiisseliin. Levitä täyte pohjan päälle.
Levitä mustikat täytteen päälle. Kiehauta vesi ja sekoita siihen hyytelösokeri. Anna kiehahtaa uudelleen ja levitä kiille mustikoiden päälle. Leikkaa leivosneliöiksi.
Onpa herkullisen näköistä:)
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaOlivat. Otan jossain vaiheessa uusiksi, kun nyt kokemusta on
Näyttää mehevältä ja herkulliselta. Huomenna valmistan lammaspataa reseptisi mukaan:)
VastaaPoistaannekatariina,
VastaaPoistaVieläkin muistelen sitä lammaspataa, pitää tehdä jossain veiheessa uusiksi.