keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Possun sisäfilettä sienikastikkeella

Tuttuakin tutumpaa ruokaa tänään.  Valmistin possun sisäfileestä pieniä pihvejä. Huoneenlämmössä puolisen tuntia olleen sisäfileen käsittelyn aloitin poistamalla kalvot. Leikasin fileen parin sentin paloiksi ja nuijin kevyesti tasaisiksi.. Ruskistin fileepihvit voissa pannulla.  Silppusin mukaan pannule tirisemään palan keltaista chiliä.  Chilisilpun poistin pannulta enkä jättänyt sitä kastikeliemeen. Maustoin pihvit ripauksella suolaa ja rouhaisin mukaan mustapippuria. Pihvit menivät kasariin ja siivilöin pannun huuhdeliemen mukaan. Kasarissa ne saivat miedolla lämmöllä hautua sienien kypsyttelyn ajan.
Luomusiitakkeet paahdoin pannulla pienessä voinokareessa. Silppusin sipulia ja kuullotin sen. Lisäsin sieni-sipuliseoksen  kasariin. Suurustin kastikkeen kasarissa ohrakkaalla ja lorautin mukaan hieman kermaa. Lopuksi lisäsin vielä jauhettua paprikaa. Tarkistin maun, chilin ansiosta suolaa ei tarvittu.
Samalla, kun valmistin possua, kypsyi riisi kasvisliemessä.
Lopuksi annostelu, riisi ja päälle pihvit kastikkeineen. Lisukkeena rucolaa ja pehmeää friseesalaattia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.