perjantai 9. syyskuuta 2011

Luumu-kauraherkku

Lähdimme torille ostoksille, mutta päädyimme ensin Oskarin Olohuoneeseen lounaalle. Lounas oli mitä parhain. Aluksi sai koota salaattipöydästä mieleisensä kokonaisuuden. Savukalapasta-salaatti oli loistavan hyvää ja kaikki muu maistui myös freesin hyvältä. Kotiruokalounaan pääruoka oli curryhärkää. Mies rakastaa currya ja kyllä minäkin siitä mausteesta pidän. Erinomaista kotiruokaa oli. Nautin myös siitä, kun ruoka tuodaan pöytään annosteltuna, se on melkein luksusta. Salaatin kerään mielelläni. Jälkkäriksi  hain kahvit, Fazerin tumma suklaamakeinen sopi kahvin kera. Tykkäsin, kun kahvi on kunnon kahvikupissa asetteineen eikä mukissa. Maistuu jotenkin paremmalta.
Lounaan syöminen aiheutti sen, että illalla ei ollut kovin nälkä. Pyöräytin pienen salaatin ja tein huippuhyvää jälkkäriä.  Ostin torilta luumuja eurolla litra. Ne olivat niin kypsiä, että niistä oli keksittävä heti jotain suussa sulavaa. Kaurahiutaleet ovat herkkujälkkäreihin oleellisesti kuuluva osanen niin nytkin. Mascarponea ja rahkaa vielä ja siitä se sitten lähti.

Luumu-kauraherkku
Pese luumut, halkaise ja viipaloi.  Sulata voinokare pannulla (älä laita lämpöä täysille). Mittaa pannulle  fariinisokeria (4 rkl) ja sekoittele tasaiseksi. Lisää kaurahiutaleet (2 dl) ja sekoittele noin 5 minuuttia. Nosta jäähtymään.
Sekoita mascarpone ja rahka keskenään  ( 1 1/2 dl kumpaakin), lisää hieman tomusokeria. Sekoita sileäksi.
Annostele herkku. Ensin kaurahiutalesosta,  puolitettuja luumuviipaleita, mascarponeseosta. Toista tämä.
Lopuksi huipulle mascarponeseosta ja aivan viimeiseksi rapean herkullista kauraseosta. Nauti.
Määrät ja suhteet voit valita mieleisiksi annosten määrän mukaan. Tämä oli oma arviointini kokoonpanosta.

3 kommenttia:

  1. Luen aina sun päivitykset mutta oon hävettävän laiska kommentoimaan...Mutta nyt on taas pakko kun mainitsit tuon että kahvi maistu paremmalta kuin mukista. Oon törmännyt joskus tutkimukseen et on tarjottu tismalleen samaa kahvia erinäkösistä kahvikupeista ja mukeista ja kysytty et mikä kahvi maistu parhaalle. 80 % oli sanonut et paras kahvi oli valkosessa kahvikupissa, missä oli pieni kultareunus :) Klassikko! Ite tykkään juoda kaiken Airamin termoskannun mukista, siitä muovisesta.Otin sen koti-kotoa mukaani aikanaan kun muutin pois 13 vuotta sitten, ja juon siitä edelleen, välillä aina soodalla valkasen ettei aivan pinty :D Vieraiden seurassa tietysti sitä ei kehtaa käyttää :) Mukavaa viikonloppua! Teija

    VastaaPoista
  2. Olen samaa mieltä kuin 80%:n kanssa. Tosin juon kotona nimikkomukistani kahvia. Mukiin on syntynyt tunneside, kute sinulle Airamin mukiin ja siinä kahvi maistuu hyvältä. Mutta muualla, kuten ravintoloissa ilahdun jos saan valkoisesta kahvikupista kahvin nauttia. Kahvikupit kuuluvat mielestäni kyläpaikkoihin ja juhliin.
    Kotona sitten se rakas nimikkomuki.

    Samaa sinulle mukavaa viikonloppua.
    Kiva kun kommentoit.

    VastaaPoista
  3. Luumut on ihania, varmasti hyvää! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.