tiistai 13. syyskuuta 2011

Samettinen kukkakaalikeitto

Keittiössä on pidetty hetken matalaa profiilia. On tosin kokattu, mutta ei mitään kovin uutta ja erilaista. Salaattia ja lämmintä valkosipulipatonkia syötiin eilen. Suklaata, hedelmiä ja kaurapuuroa, sitä aina aamuisin.
Tänään kaivauduin poterosta ja pyöräytin samettista kukkakaalikeittoa. Kylläpä se maistuikin. Nyt juon kahvia tässä samalla ja haukkaan välillä palan pehmeästä  leipäjuustosta. Tiedättehän sen juuston, jota lapsuuden kodissani paistettiin takkatulen äärellä. Siitä keitettiin maistuvaa keittoa, sen nimi oli juustopaisti vaikka keittoa olikin.

Samettinen kukkakaalikeitto
puolikas kesäsipulia silputtuna
rypsiöljyä
600 g kukkakaalia
1 isohko peruna
6 dl kasvislientä
50 g voimakasta Koskenlaskijajuustoa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa
Kuullota silputtu sipuli rypsiöljyssä. Kiehauta kasvisliemi. Huuhtele ja pilko kukkakaali. Kuori ja kuutioi peruna. Lisää kasvikset kasvisliemeen ja lisää mukaan kuullotettu sipuli. Keitä keskilämmöllä kypsäksi ja soseuta.
Lisää mukaan kuutioitu koskenlaskija ja mausteet. Anna kiehahtaa, kunnes juusto on sulanut. Nauti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.