perjantai 23. syyskuuta 2011

Kananmuna-anjovista salaatilla - Ruispuolukkapuuro

Anjovis nousi tänään mieleen, se oli  suolaisen haikailua. Anjovis ja kananmuna on hyvä yhdistelmä ja salaatti sopi erinomaisesti  petinä mukaan.  Smetanasta tuli kastike, siihen lisäsin kurkkupikkelsiä.  Anjovista en laittanut salaattilautaselle, vaan se oli tarjolla erikseen.
Ruispuolukkapuuro jogurttikermalla oli aterian päätös.

Kananmuna-anjovista salaatilla
Ainekset,  Vihreäkeiju mix-salaattia huuhdeltuna ja revittynä, salaattisipuli pilkottuna, kuorittua kurkkua viipaloituna, herkkukurkkua kuutioina, neitsytoliiviöljyä+mustapippuria +sokeria sekoitettuna salaattiin, tomaattia viipaleina, paahhdettuja kurpitsansiemeniä ja pähkinöitä ja keitettyä kananmunaa lohkoina. Anjovis tarjotaan erikseen.
Kastike, vajaa purkillinen smetanaa, 2 rkl kurkkupikkelsiä, ripaus sokeria ja mustapippuria sekoitetaan.

Kastiketta lisätään salaatille  sekä annoslautasille ja sitä sipaistaan myös polar näkkileivälle, jota tarjottiin salaatin lisänä.

Ruispuolukkapuuro
5 dl vettä, 2 dl puolukoita, 1,5 dl ruisjauhoja. Keitä puolukoita hetki ja vispaa joukkoon ruisjauhot. Anna hautua välillä sekoittaen noin 1 tunti.  Lisää ripaus suolaa ja jos haluat sokeria.
Annostele puuro. Päälle  kastike, vaahdotettu kerma, siihen sekoitettuna luomujogurttia sekä tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.