sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Mustikka-vadelmakääretorttu

Laiskan leipurin pelastus ovat kääretortut.  Nopeasti valmista vaikka siinä vaiheessa, kun vieraat kolkuttelevat jo ovella. Toteutin lauantaina kääretortun. Perinteinen pohjataikina, täytteiden kohdalla uusi sovellutus. Täytevariaatioita löytyy varmaankin niin monta kuin on leipureitakin. En halunnut liian makeaa lopputulosta ja se toteutuikin. Mutta seuraavalla kerralla kostutan hieman pohjaa vaikkapa vaniljalla maustetulla maidolla tai omenamehulla. Hyvää oli nytkin, mutta aina pitää kokeilla uusia kikkoja.

Mustikka-vadelmakääretorttu

Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrakasta
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne varovasti nostellen vaahtoon.
Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista noin 8 minuuttia 200-asteessa. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille, poista paperi  ja anna jäähtyä.
Täyte
Levitä jäähtyneelle pohjalle vadelmahilloa. Ripottele pinnalle vielä hiukan kohmeiset pakastemustikat (jos tuoreita on tarjolla niin niitä), noin 2-3 dl . Mausta 1 1/2 dl kermaa sokerilla ja vaniljalla  ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon 1/2 purkillista ricottajuustoa.  Levitä vaahto kääretortulle ja kääri rullalle.
Ripottele pinnalle tomusokeria tarjottaessa.

2 kommenttia:

  1. Ai ai mitä herkkua olet taas valmistanut.
    Blogissani olisi tunnustus sinulle.

    VastaaPoista
  2. Olen vissiin saanut pakkomielteeksi kääretortut.
    Käynpä katsomassa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.