lauantai 17. syyskuuta 2011

Tuoksuva lammaspata

Katselin Sikke Sumarin lammaspadan syntymistä televisioruudun takaa. Ruoka näytti niin houkuttelevalta, että kävin tänään ostamassa karitsanpatalihaa Kauppahallista. Ohjetta seuraten ja vain pieniä poikkeamia tehden valmistui ja kypsyi  aivan ihanan mehevä lammaspata uunissa. Samalla kypsyivät myös perunat samassa vuoassa. Vieraani piti myös padasta ja luulenpa, että hänen keittiössään tuoksuu jossain vaiheessa  tämä ruoka.

Tuoksuva lammaspata

1 kg lampaanlihaa pilkottuna
7 rkl rypsiöljyä
2 sipulia hienonnettuina
3 valkosipulinkynttä hienonnettuina
pala tuoretta inkivääriä pilkottuna
muutama salvian lehti
suolaa, mustapippuria
ripaus kanelia ja kurkumaa
8 kpl pienehköjä kiinteitä perunoita
2 tomaattia pilkottuina
1 dl vihreitä oliiveja
  isolehtistä persiljaa silputtuna
Vuokaan on juuri lisätty perunat ja tomaatit

1. Pilko lampaanliha ronskin kokoisiksi paloiksi.
2. Lorauta uunivuuan pohjalle öljyä.
3. Lisää lihapalat, pilkottu sipuli, valkosipuli ja salvian lehdet
4. Mausta suolalla, pippurilla, kurkumalla, kanelilla ja palalla inkivääriä.
5. Kaada päälle sen verran vettä että lihat peittyvät.
6. Laita uuniiin 200 asteeseen noin tunniksi, lisää sitten perunat, tomaatit, oliivit ja persilja, tarkista suola ja kypsennä vielä 20-40 välillä varovasti sekoittaen.
7. Tarjoa ateria isolta tarjoiluvadilta, tai uunivuuasta.

5 kommenttia:

  1. Kylläpä on herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  2. Tämä näyttää vastustamattoman houkuttelevalta, kuvittelen nenässäni tuoksunkin:)

    Äkkiä kopioimaan ohjetta, tätähän täytyy syksyn mittaan kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Anna,
    Katriina,

    Vieläkin muistelen tätä lammaspataa,sanoinkin, että tätä tehdään vähintään kerran kuukaudessa.

    VastaaPoista
  4. Ihan jo tuoksuu herkulliselta.
    Pääsisinpä ostoksille Turun kauppahalliin Jokiselle. :-)

    VastaaPoista
  5. Unelma,
    Siellä on mukava tehdä valintoja ja saa aina hyvää palvelua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.