sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Maissivuokaa - possua ja suolaista ja makeaa salaattia

Tänään laiskottelin ruuan suhteen. Kaikki pyöri oikeastaan eilisen haudutetun possun ympärillä.  Lounaaksi tein juustokeiton, jossa liemenä oli kasvisliemipohjainen possunlihan haudutusliemi.  Täyteläistä ja hyvää. Juustona oli voimakas Koskenlaskija.
Päivälliseksi kypsytin uunissa maissivuokaa. Tätä voisi kutsua myös maissimunakkaaksi. Munakkaan seuraksi sopi raikas salaatti ja muutama viipale kylmää lapapaistia.
Jälkiruokana maistui omena-puolukkasalaatti, jossa kastikkeena mascarponerahka.

Maissivuoka salaatin ja lapapaistin kera

300 g maissia (joko riivittyä tai pakaste)
3 kananmunaa
1,5 dl rasvatonta maitoa
1/2 tl suolaa ja rouhaisut mustapippuria
4 dl juustoraastetta
Kaada hetken huoneen lämmössä sulaneet pakastemaissit voideltuun uunivuokaan. Sekoita munat, maito mausteet ja juustoraaste. Kaada maissivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Tarjoa raikkaan salaatin kera. Minulla oli salanovaa, kesäkurpitsaa, kirsikkatomaatteja, rucolaa ja raejuustoa. Kastikkeena hyvää oliiviöljyä ja ripaukset sokeria, suolaa ja mustapippuria.
Lisukkeena oli kylmää eilistä possun lapapaistia.

Omena-puolukkasalaatti
Omenakuutiot on kypsennetty kevyesti voi-fariiniseoksessa pannulla ja mukaan on lisätty puolukat. Salaatti saa jäähtyä ennen annostelua. Kastikkeena on mascarponerahka.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi.