lauantai 24. syyskuuta 2011

Kana-kasvispata

Pataruokaa tänä viikonloppunakin. Syy on oikeastaan Kodin Kuvalehden, en voinut vastustaa Eeva Jokisen  etnisiä ruokabileitä, pakko oli toteuttaa tämä pataruoka. Muokkasin ohjetta omakseni. Minulla ei ollut harissatahnaa, joten tein omat  maustesekoitukset. Ja pienensin koostumusta ruokailijamäärän mukaiseksi. Ja onhan tässä muitakin muutoksia.
Vierailta sain kehuja, mutta tietysti joku sanoo nyt, että eihän kukaan kylässä kehtaa olla kehumatta. No, kyllä minäkin kehuin ja mieheni, eikö se jo riitä.
Ellette usko, niin kokeilkaa tehdä itse.

Kana-kasvispata

4 broilerin rintafilettä
2 pienehköä punasipulia
1 pieni kukkakaali tai isosta puolikas
1 1/2 paprikaa
2 isohkoa porkkanaa
5 yleisperunaa isohkoa
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl curryjauhetta
200 g kirsikkatomaatteja
1/2 dl rypsiöljyä
1 tlk kookosmaitoa
paprikaa, mustapippuria, caram masalaa, juustokuminaa, rakuunaa
1 rkl kukkurallinen fariinisokeria
1/2 sitruunan mehu
1 1/2 dl kasvislientä
Kuori ja leikkaa kasvikset reiluiksi paloiksi, paitsi tomaatit. Huuhdo paprikat ja poista siemenet ja paloittele.
Kuullota kasvikset pannulla rypsiöljyssä kolmessa erässä. Lisäsin perunoille paprikaa. Laita kasvikset uunivuokaan odottamaan. Ruskista vehnäjauhot ja curry pannulla ja lisää kasvisliemi ja huuhtaise seos vuokaan.
Lisää vuokaan kirsikkatomaatit. Leikkaa rintafileet isohkoiksi paloiksi ja ruskista ne rypsiöljyssä pannulla. Mausta suolalla ja rakuunalla ja lisää vuokaan. Sekoita kevyesti. Kuullota öljytilkassa mausteet tahnaksi, lisää kokoosmaito ja fariinisokeri. Sekoita ja kaada seos vuokaan.
Nosta vuoka uunin 200-asteeseen ja kypsennä, kunnes kasvikset ja kana ovat kypsiä.  

5 kommenttia:

  1. Ainakin ainesten perusteella padan on pakko olla hyvää, juuri sopivaa sunnuntain perheaterialle.

    VastaaPoista
  2. Katriina,
    Sitä se on. Tosiaan käy hyvin isolle porukalle.

    VastaaPoista
  3. Tein tätä parin päivän annoksen eilen. Jääkaapissa ei ollutkaan kookosmaitoa ja harissatahnaa, vaikka luulin niin, joten vaihdoin ne muuhun ja jätin perunat pois. Erittäin hyvä pata tuli sittenkin.

    Laitoin vielä padan vahingossa kylmään uuniin, minkä huomasin vasta, kun kello soi puolen tunnin päästä. Uuni päälle, ja sittenkin tuli hyvää!

    VastaaPoista
  4. Ihanan oloinen resepti!!
    Tuo maustaminen on minulle se hankalin juttu...Tuleeko tästä tulista?
    Kun nuo mausteet on minulle outoja...että osaisitko arvella määriä, paljonko laitetaan?? Esim. tuota juustokuminaa en ole koskaan käyttänyt?
    Maistuuko kookosmaito tuosta kovasti?
    kiitos jos jaksat vastata=)

    VastaaPoista
  5. Katriina,
    Pataruuat ovat siitä mukavia, että ne onnistuvat kaikesta huolimatta. Eli säveltäminen ei yleensä pilaa lopputulosta.

    Anonyymi,
    Ainostaan currylle on määrämitta. mutta noita muita mausteita, jotka paahdetaan öljyssä tahaksi voi käyttää ns hyppoysellisen eli 1/2 tl kutakin, ei tule tulista. Jos haluaa tulisempaa voi lisätä esim caram masalan ja juustokuminan osuutta.
    Kookosmaito ei maistu sinänsä, sehän oikeastaan pehmentää mausteista makua

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.