perjantai 23. syyskuuta 2011

Suppilovahverokeitto

Näin hyvää suppilovahverokeittoa en ole ennen syönyt saati valmistanut. Selailin keitto-ohjeita ja karsin niistä pois kaikki ne, joissa oli käytetty juustoja. Otin ohjeista parhaat palat ja kehittelin yhdistelemällä oman versioni.
Sain sienet tuliaisina lauantaina, kiitos poimijalle. Minulla on vielä pariin-kolmeen keittoon sieniä pakastimessa.  Puhdistuksen jälkeen sienet kuumennettiin panuulla siten, että  neste haihtui. Sen jälkeen ne jäähtyneenä pussitettiin ja  laitettiin pakastimeen.
Sain myös tyrnimarjoja, mustikoita ja puolukoita. Marjat olivat kuin kukkakimppu väriensä puolesta ja hyvin mieluinen tuliainen minulle.


Suppilovahverokeitto
6 dl kanalientä (Knorrin fondikuutiosta)
2 rkl voita ja 3 rkl vehnäjauhoja
3 dl tuoreita suppilovahveroita
1 dl kuohukermaa
kuullotettua purjoa parin sentin pala
suolaa, mustapippuria
persiljaa
Keitä kanaliemi kiehuvaksi. Kuullota vehnäjauhot paahteiseksi voissa ja vispaa seos kanaliemeen. Anna kiehua miedolla lämmöllä. Pilko puhdistetut sienet hieman pienemmiksi, jätä muuta ehjä sieni sivuun. Kuullota sieniä rypsiöljytilkassa sen verran, että ne menevät kasaan nesteen haihtuessa. Lisää sienet kanaliemeen. Kuullota sieninesteessä suikaloitu purjo pehmeäksi ja lisää se keittoon.  Lisää myös kerma ja mausteet. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Tarkista maku. Annostele ja nosta keitolle muutama sieni ja ripottele päälle persiljasilppua.

7 kommenttia:

  1. ihanan näköistä, varmasti oikein herkullista :))

    VastaaPoista
  2. Tuossapa uusi resepti. Virustauti on pitänyt minut petissä, toivon huomenna pääseväni sienimetsään.

    VastaaPoista
  3. Annekatariina,
    Sielläpäin on sitä liikkeellä. Onneksi sieniä on vielä.

    VastaaPoista
  4. TÄTÄ kyllä nyt kokeilen itsekin, kun on ihan kaaaaamaaaalasti noita suppiksia, viikonloppuna olin Pyhtäällä keräämässä ja ihan pahaa teki jättää sellaiset määrät sieniä metsään, mutta ei voinut mittään, piti pistää silmät kiinni ja vaan kävellä eteenpäin.
    Nyt on pussitettu ja pakassessa ja osa vielä terassilla odottaa laittamista, teen tämän keiton ja myös yhden piirakan.Loput kuivatan.

    VastaaPoista
  5. Tämä viimeistään saa minut tekemään sienikeittoa "vesiliemeen" ja lisäämään kermaa. Itsepäisesti olen tehnyt maitopohjaista, rasvaa säästääkseni.
    Luotan makuusi, huomaathan :)

    VastaaPoista
  6. Tuija,
    Keittoon ne sienet sujahtavat hyvin.

    mm,
    Tämä oli hyvä keitto, sienen maku säilyi juuri sopivasti kuten kuuluukin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.