torstai 22. syyskuuta 2011

Katkarapu-quinoasalaatti

Quinoa sopii hyvin myös salaattiin.  Tänään sen testasin. Koska käytin salaatissa myös katkarapuja, tein erikseen kastikkeen luomujogurtista ja smetanasta. Kastike oli paikallaan, sen ansiosta lopputulos oli mehevä.

Katkarapu-quinoasalaatti  2-3 :lle
1 dl quinoaa
2 dl kiehuvaa vettä
1 ps herneitä
1 pienehkö sipuli
pala retikkaa
nokare voita
180 g katkarapuja
pala kurkkua kuorittuna
kirsikkatomaatteja
suolaa + rouhittua mustapippuria
2 rkl neitsytoliiviöljyä
persiljaa
Kastike
1 dl luomujogurttia ja  3 rkl smetanaa
1 tl dijonsinappia, ripaus suolaa ja sokeria sekä mustapippuria
Ota katkaravut sulamaan huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen ruuanlaittoa.
Huuhdo quinoa kuumalla vedellä ja kaada kattilaan kiehuvaan veteen. Kypsennä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää loppuvaiheessa mukaan pakasteherneet ja anna niiden kypsyä noin minuutti.
Silppua sipuli ja kuutioi retikka. Kuullota sipuli voinokareessa pannulla ja lisää mukaan retikkakuutiot. Kuullota vielä hetki.  Lisää mukaan sekoittaen quinoa-herneseos. Mausta mustapippurilla ja suolalla ja sekoita mukaan oliiviöljy..  Kuori ja suikaloi kurkku ja lisää seokseen. Lisää sulaneet ja valutetut katkaravut keskiöksi.   Puolita kirsikkatomaatit ja lisää salaattiin. Ripottele lopuksi pinnalle tuoretta persiljaa.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Annostele salaatti ja nosta päälle kastiketta.

5 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.