torstai 29. syyskuuta 2011

Siikafilee sinappikastike ja juurekset

Kalatiskillä  ihmettelin reilun metrin mittaista isoa kalaa, jonka nimen jo unohdin. Kauppias kertoi, että Etelä-Amerikassa se valmistetaan ruuaksi rosvopaistin tapaan. Kuulostaa ihan hyvältä ajatukselta, sillä tavalliseen uuniin kala ei mahdu. Paloiteltunakin se pitäisi kypsentää aika monessa osassa.  En kuitenkaan ostanut tätä kalaa, olisihan siitä riittänyt syömistä useammaksi kuukaudeksi. Meillä on uuni vain niin pieni.
Valikoin lopulta mukaani Paraisilta kotoisin olevaa siikafilettä. Fileet paistoin tavalliseen tapaan, mutta kastikkeen tein tavalla jota en aikaisemmin ole tehnyt. Se oli hyvää. Harmitti hieman, kun en paistanut lanttuja kalan lisukkeeksi. Niitä minulla ei ollut kuin pieni puolikas ja sen kypsensin perunoiden ja porkkanan kanssa.
Huomasin, että lanttu sopii erittäin hyvin kalan lisukkeeksi. Kytemään jäi siis uunilantut ja kala, jonka aion jossain vaiheessa toteuttaa.  

Siikafilee, sinappikastike ja juurekset
2 siikafilettä
hienoa merisuolaa, maustepippuria, valkosipulin kynsiä 2 kpl
voita ja rypsiöljyä
Sinappikastike
1 dl kermaa
1 1/2 dl kalalientä
1 rkl dijonsinappia
1 tl valkoviinietikkaa
1 rkl maizenaa
maustepippuria
Paista siikafileet  voi-rypsiöljyseoksessa keskilämmöllä. Lisää pannulle murskatut valkosipulinkynnet makua antamaan. Mausta.
Kiehauta kastikkeen kerma ja kalaliemi. Lisää viinietikka, sinappi ja suurusta maizenalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta maustepippurilla.
Kuori ja paloittele isohkoiksi kuutioiksi porkkanaa, perunaa ja lanttua. Kypsennä niukassa suolalla maustetussa vedessä ja tarjoa kalan lisukkeena.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää, itsekin on tehnyt kalaa mieli, josko viikonloppuna saisi aikaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Tupu,
    Kalasta pidetään meilläkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.