maanantai 5. syyskuuta 2011

Kyssäkaalivuoka

Tänään valmistin sitä, mitä eilen lupasin. Kyssäkaalivuoka oli sopivaa sitruunabroilerille. Pieni makeus, jota kaaliruuissa yleensä on ja nyt sitä vielä korostivat siirappi ja mantelirouhe, sopii broilerille. Lihan kanssa tarjottavaan käyttäisin ohrasuurimoita mantelin asemasta. Broilerin koivet olivat uunissa haudutettuina mehukkaita.

Kyssäkaalivuoka

n 1 kg kyssäkaalia eli minuilla oli yksi iso mukula
1 dl mantelirouhetta
3 rkl siirappia
1/2 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
suolaa, mustapippuria, meiramia
pinnalle voinokareita ja korppujauhoa
Kuori ja lohko kyssäkaali. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta vesi pois ja soseuta.
Lisää seokseen mantelirouhe, siirappi, kerma ja mausteet. Nostele uunivuokaan. Vuole pinnalle voinokareita ja ripottele päälle korppujauhoa. Kypsennä 175-asteessa noin tunti.

2 kommenttia:

  1. Varmaankin herkullista! Tykkään tosi paljon kyssäkaalista,mutta olen käyttänyt sitä vain raakana.

    VastaaPoista
  2. Yaelian,
    Kaalin ja lantun makuyhdistelmä, miedohko ja sopii hyvin juuri kanan, lihan ja miksei kalankin lisukkeena.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.