Kyssäkaalivuoka
1 dl mantelirouhetta
3 rkl siirappia
1/2 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
suolaa, mustapippuria, meiramia
pinnalle voinokareita ja korppujauhoa
Kuori ja lohko kyssäkaali. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta vesi pois ja soseuta.
Lisää seokseen mantelirouhe, siirappi, kerma ja mausteet. Nostele uunivuokaan. Vuole pinnalle voinokareita ja ripottele päälle korppujauhoa. Kypsennä 175-asteessa noin tunti.
Varmaankin herkullista! Tykkään tosi paljon kyssäkaalista,mutta olen käyttänyt sitä vain raakana.
VastaaPoistaYaelian,
VastaaPoistaKaalin ja lantun makuyhdistelmä, miedohko ja sopii hyvin juuri kanan, lihan ja miksei kalankin lisukkeena.