Lisukkeeksi ajattelin ensin maissia, mutta vaihdoin sen kuitenkin perinteisempään. Kypsensin ensin keittämällä ja sitten uunissa paistamalla juuresmixin. Kaikki kolme perinteistä peruna, porkkana ja lanttu.
Tämän perinteikkäämpää ruoka ei enää voi olla. Hyvää oli ja voisi kai sanoa, että hyväksi koettu on aina myös muodikasta ja ajankohtaista.
Haudutettua possunlapaa juureksilla
1,5 kg possunlapaa luu oli mukana
7 dl kasvislientä
1 rkl suolaa
7 dl kasvislientä
1 rkl suolaa
1 sipuli ja 3 valkosipulinkynttä
2 tl kutakin sinapinsiemeniä, korianteria, mustapippuria
2 tl kutakin sinapinsiemeniä, korianteria, mustapippuria
1 tl chiliä
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Huuhtaise liha kylmällä vedellä ja kuivaa. Hiero mausteet lihan pintaan.
Kiehauta kasvisliemi ja nosta maustettu lapa kiehumaan. Lohko mukaan sipuli ja silputut valkosipulin kynnet.
Hauduta liha kannen alla miedolla lämmöllä ylikypsäksi. Käännä lapaa kerran kypsytyksen aikana.
Juuresmix
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.