lauantai 10. syyskuuta 2011

Haudutettua possunlapaa juureksilla

Tänään toteutin sen, jota olen jo jonkin aikaa ajatellut eli  ylikypsäksi haudutettu possunlapa.  Mietiskelin miten haudutan uunissa vai liedellä. Päädyin tällä kertaa kattilaan ja kypsensin possun liedellä.
Lisukkeeksi ajattelin ensin maissia, mutta vaihdoin sen kuitenkin perinteisempään. Kypsensin ensin keittämällä ja sitten uunissa paistamalla  juuresmixin. Kaikki kolme perinteistä peruna, porkkana ja lanttu.
Tämän perinteikkäämpää ruoka ei enää voi olla.  Hyvää oli ja voisi kai sanoa, että hyväksi koettu on aina myös muodikasta ja ajankohtaista.

Haudutettua possunlapaa juureksilla
 
1,5 kg possunlapaa luu oli mukana
7 dl kasvislientä
1 rkl suolaa
1 sipuli ja 3 valkosipulinkynttä
2 tl kutakin sinapinsiemeniä, korianteria, mustapippuria
1 tl chiliä
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Huuhtaise liha kylmällä vedellä ja kuivaa. Hiero mausteet lihan pintaan.
Kiehauta kasvisliemi ja nosta maustettu lapa kiehumaan. Lohko mukaan sipuli ja silputut valkosipulin kynnet.
Hauduta liha kannen alla  miedolla lämmöllä ylikypsäksi.  Käännä lapaa kerran kypsytyksen aikana.

Juuresmix
Kuori ja kuutioi perunat, lanttupala ja porkkanat. Laita ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kypsennä al denteksi.  Valuta ja lisää juureksille voinokare. Mausta paprikalla ja mustapippurilla. Kaada juurekset voideltuun vuokaan ja kypsennä 200-asteessa noin  10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.