tiistai 6. syyskuuta 2011

Makkara-stroganov - Ricottajogurtti marjoilla

Valiolta tuli jonkun lehden välissä mainospostia -  Kotiruokaa hyvän ruuan ystäville.  Tartuin mainoslehtiseen ja löysin herkullisen makkara-stroganovin ohjeen. Yksinkertaiset kotiruuat ovat sekä hyviä myös helppoja. Söimme juuri tätä helppoa ja hyvää.
Jälkiruoka oli yhtä helppoa ja ah niin yksinkertaisen hyvää. Tähän ricottajogurttiin ei ohjetta tarvita. Se syntyy inspiroiden näppituntumalla.

Makkara-stroganov
 1 pkt sinistä lenkkiä, käytin 3/4 lenkistä
1 rkl oivariinia
1 iso sipuli
1 rkl makeaa soijakastiketta
mustapippuria myllystä
2 tl sokeria
1 tlk tomaattimurskaa
1 1/2 dl kermaa (ap ohje2,5 dl kolmen sipulin ruokakermaa)
1 dl herkkukurkkukuutioita
Pinnalle persiljaa
 Leikkaa makkara pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli, Ruskista makkara oivariinissa, lisää sipulisilppu ja kuullota. Lisää pippuri, soijakastike, sokeri ja tomaattimurska. Anna kiehua hiljakseen muutama minuutti. Lisää kerma ja herkkukurkkukuutiot. Anna hautua muutama minuutti miedolla lämmöllä. Tarjoa keitettyjen perunalohkojen kera.
Ricottajogurtti marjoilla

Luomujogurttia, ricottajuustoa kumpaakin saman verran, tomusokeria ja vadelmia sekoitetaan tasaiseksi.Annostellaan ensin puolukoita, jogurttiricottaseosta ja toistetaan. Päälle vadelmia ja ripaus tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.