perjantai 2. syyskuuta 2011

Mustatorvisienipyörykät

Lähdin tänään torille, yksi pääasiani olivat sienet. Toritiskillä oli röykkiö sekä mustatorvisieniä että kanttarelleja. Valitsin  aromikkaammat torvisienet.  Olin vakaasti päättänyt, että teen sienipyöryköitä ja niitä myös tein. Pehmeälehtistä friseesalaattia ostin Sorrilta ison kerän. Tämä pehmeä frisee maistuu hyvältä, toinen hyvä on salanova-salaatti.  Sopivat hyvin myös voileipäsalaatiksi. Sienipyörykät syötiin salaatin, tomaatin ja kurkun kera 

Mustatorvisienipyörykät
1 litra torvisieniä, tietysti muutkin aromikkaat metsäsienet käyvät
5 keitettyä perunaa. Jos perunamuusia on jäänyt senkin voi hyödyntää
2 rkl korppujauhoja
1-2 munaa
1 dl kermaa ja 1/2 dl vettä
2 pientä kesäsipulia
suolaa, paprikaa, mustapippuria
Puhdista ja pilko sienet. Laita ne kuumalle pannulle ja sekoittele, kunnes neste poistuu sienistä.
Silppua sipulit. Kuullota sipuli- ja sienisilppua voissa. Mausta suolalla ja nosta jäähtymään. Sekoita korppujauhot kerma-vesiseokseen turpoamaan.
Keitä perunat kuorineen (ellet käytä perunamuusia). Kuori ja survo tasaiseksi. Mausta paprikalla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Anna jäähtyä. Sekoita sieni-sipuliseos ja perunasose keskenään. Lisää soseen joukkoon kerma-korppujauhoseos ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Nostele voideltuun laakeaan uunivuokaan lusikalla sieniseosta pyöryköiksi. Paista 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Salaattiin ripautin suolaa, sokeria, mustapippuria ja hyvää oliiviöljyä. Salaatti sopi hyvin pyöryköiden lisukkeeksi.

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia pyöryköitä; näitä mielelläni maistaisin, vaikka yleensä ottaen olen vähän huono syömään sieniä. Tuo alla oleva omenapiirakka näyttää ihan mahtavalta!

    VastaaPoista
  2. Taas oivallinen resepti, minulla on poimittuja sieniä sekä pakasteessa että kuivattuina, metsässäkin on vielä. Sinulta löytyy aina niin ajankohtaisia reseptejä.

    VastaaPoista
  3. Canelia,
    Kannattaa kokeilla, oikeastaan muutkin metsäsienet käyvät.

    annekatariina,
    Nämä pyörykät on niin näppäriä tehdä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.