Söimme päivällä ulkona, joten illaksi riitti broileri ja salaatti. Broileria jäi huomiselle ja sehän sopii kyssäkaalin kanssa hyvin.
Sitruunabroileria uunissa
2 broilerin koipireisipalaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sitruuna
rypsiöljyä
vajaa desi kasvislientä fondista
currya, paprikajauhetta, rouhittua mustapippuria, suolaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sitruuna
rypsiöljyä
vajaa desi kasvislientä fondista
currya, paprikajauhetta, rouhittua mustapippuria, suolaa
persiljasilppua
Poista broilerikoivista rasva ja osa nahkaa. Paloittele koivet nivelen kohdalta kahtia. Kuori ja hienonna sipulit. Pese sitruuna hyvin. Kuori ohuesti muutama viipale keltaista kuorta. Purista sitruunasta 1/2 dl mehua.
Valuta uunivuokaan rypsiöljyä. Lisää sipulisilput ja kaada mukaan kasvisliemi ja sitruunamehu. Lisää mukaan myös muutama siivu sitruunan kuorta. Ne voit poistaa myöhemmin.
Hiero broileripalojen pintaan kuivat mausteet. Laita palat vuokaan. Kypsennä 200-asteessa 30 minuuttia. Valele paloille lientä. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä vielä noin 20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Sirottele valmiin broilerin päälle persiljasilppua.
Poista broilerikoivista rasva ja osa nahkaa. Paloittele koivet nivelen kohdalta kahtia. Kuori ja hienonna sipulit. Pese sitruuna hyvin. Kuori ohuesti muutama viipale keltaista kuorta. Purista sitruunasta 1/2 dl mehua.
Valuta uunivuokaan rypsiöljyä. Lisää sipulisilput ja kaada mukaan kasvisliemi ja sitruunamehu. Lisää mukaan myös muutama siivu sitruunan kuorta. Ne voit poistaa myöhemmin.
Hiero broileripalojen pintaan kuivat mausteet. Laita palat vuokaan. Kypsennä 200-asteessa 30 minuuttia. Valele paloille lientä. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä vielä noin 20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Sirottele valmiin broilerin päälle persiljasilppua.
Kävin taas tutkimassa ohjeitasi. Linkitän tämän "Kotona" blogisi omaan uuteen ruokablogiini
VastaaPoista