maanantai 26. syyskuuta 2011

Täytetyt perunat kukkakaalisalaatilla

Tälle päivälle olin ajatellut valmistaa jotain vuoden juureksesta eli lantusta. Kipaisin lähikauppaan lanttuja hakemaan, mutta ne eivät olleet sellaisia, että olisin kelpuuttanut. Vaihdoin ruokaohjelmaani lantusta perunaan.  Hyvää tästäkin tuli.  Lantun vuoro on sitten, kun löydän passelin freesit lantut.

Täytetyt perunat kukkakaalisalaatilla
3 kpl isoa jauhoista perunaa
Pese perunat hyvin harjaamalla. Halkaise pituussuunnassa ja keitä suolalla maustetussa vedessä  kypsiksi.
Täyte
200 g ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
2 keskikokoista sipulia
pieni punainen paprika
suolaa, mustapippuria
Silppua sipulit ja kuutioi paprika pieneksi.Kuullota sipulisilppu ja paprikakuutiot voi/öljyseoksessa. Anna jäähtyä. Koverra kypsien perunoiden sisustaan täytteelle kolo. Jätä koverrettu perunasose odottamaan. Notkista tuorejuusto ja mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Yhdistä täytteen ainekset tasaiseksi. Pewrunasosetta jää hieman, joten voit keksiä sille käyttöä vaikka seuraavana päivänä.
Nosta perunat voideltuun vuokaan ja täytä ne täytteellä. Kypsennä uunissa 200-asteessa noin 15-20 minuuttia.
Tarjoa kukkakaalisalaatilla.


Huuhtele ja kuivaa salaatti  salaattilingolla, Revi salaatti vadille. Pilko mukaan salaattisipulia. Ripauta salaatille hyvää oliiviöljyä. Kuutioi herkkukurkkua mukaan. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää salaatille. Höyrytä kukkakaalikukinnot al denteksi. ja nosta hieman jäähtyneenä salaatille.

2 kommenttia:

  1. Tämä näyttää varsin houkuttelevalta, samoin nuo sipulipihvit. Käyn täällä syömässä silmilläni, kun ei pussikeittokuurilla nyt voi itse kokata;)

    VastaaPoista
  2. Katriina,
    Silmin syöden laihtuu melkein silmissä.
    Minä taas syön tähän malliin, mutta ei kovin paljoa kerralla.
    Kilot ovat vakiona eli hieman ylipainoa. Mutta siihen olen jo tottunut parin vuosikymmenen ajan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.