perjantai 16. syyskuuta 2011

Paneroitu nieriä juurespedillä

Nieriä on kaloista parhaimpia ainakin minulle. Voittaa lohen kirkkaasti, mutta makuasioitahan nämä ovat ja niistä ei kannata kiistellä. Tästä kasvatetusta nieriästä en kuitenkaan käytä rautu nimitystä, vaikka se on samaa sukua kuin rautu. Rautu on minulle villinä kasvava maukas kala, joka on kasvatettua parempaa.
Valmistin kalan kokonaisena kevyesti pannulla ensin paistaen ja  sen jälkeen uunissa kypsyttäen. Otsikossa käytin sanaa panerointi, mutta aivan puhdas panerointi ei ole kyseessä, koska en käyttänyt kananmunaa.

Paneroitu nieriä juurespedillä
noin 800 gramman nieriä
suolaa, valkopippuria, tuoretta salviaa
vehnäjauhoja
voita
Pyyhi nieriä kuivaksi. Leikkaa pää ja yläevät pois. Hiero kalan sisälle ja pintaan mausteet. Lisää sisälle muutama tuore salvian lehti. Kierittele kala kauttaaltaan vehnäjauhossa. Ruskista kala molemmin puolin voissa pannulla keskilämmöllä. Nosta voideltuun uunivuokaan.
Kastike
pala purjon vaaleaa osaa silputtuna
3 dl kermaa
1/2 sitruunan mehu
valkopippuria, suolaa
nokare voita
korppujauhoja
Kuullota purjo pannulla voissa. Lisää kerma ja keitä kasaan. Mausta. Kaada kastike kalalle ja ripottele pinnalle korppujauhoja sekä muutama voinokare. Kypsennä uunissa 250-asteessa noin 15 minuuttia.
Juurekset

Kuori ja viipaloi perunaa, porkkanaa ja retikkaa sekä silppua sipulia. Voitele vuoka ja nostele juurekset vuokaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kaada mukaan rypsiöljyä. Sekoita ja lisää mukaan pieni tilkka vettä. Kypsennä 200-asteessa noin 10 minuuttia. Nosta lämpötila 250-asteeseen, laita kalavuoka uuniin. Peitä juuresvuoka foliolla ja anna kypsyä yhdessä kalan kera. 

2 kommenttia:

  1. Nieriä on ihanaa! Voi kun tuota saisi nyt!

    VastaaPoista
  2. Se on todella hyvää. Pidin myös tästä ohjeesta, nieriästä tuli erittäin maistuvaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.