tiistai 27. syyskuuta 2011

Karpalokiisseli

Kiisseli on kaikille tuttu. Tulin vain muistuttamaan nyt karpaloiden aikaan, että kiisseliä voi keittää karpaloistakin.

Karpalokiisseli 
2 dl karpaloita
6 dl vettä
1 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
2 reilua rkl perunajauhoja tai ohrakasta + tilkka kylmää vettä
kermavaahtoa + vaniljaa
Survo karpalot kattilassa. Lisää vesi ja keitä kunnes karpalot ovat luovuttaneet kaiken marjoistaan. Siivilöi. Lisää sokeri ja suola. Anna kiehahtaa kunnes sokeri on liuennut. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja v ispaa  nesteeseen. Kuumenna vain sen verran, että kiisseli pulpahtaa. Kaada kiisseli kulhoon ja ripottele sokeria pinnalle. Tarjoa vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.

4 kommenttia:

  1. Suosittelen vaniljalla maustetun kermavaahdon lisäksi kaakaojauheella maustettuja, kevyesti pannulla paahdettuja hapankorpunmuruja. Nam!

    VastaaPoista
  2. Varmasti tosi hyvää. En ole koskaan karpaloista tehnyt kiisseliä. Mukavaa päivää.

    VastaaPoista
  3. Salla,
    Kiitos vinkistä. On varmasti hyvää, pitää kokeilla.

    Askartelin itte,
    Karpalokiisseli ei ole ihan niin makea marja kuin esim mustikka, mutta kermavaahto tai Sallan vinkin mukainen lisuke tasoittaa sopivasti makua.

    VastaaPoista
  4. Kiisselin päälle kannattaa siis tökätä samanaikaisesti molempia lisäherkkuja! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.