maanantai 1. marraskuuta 2010

Uunibanaanit appelsiinilla terästettynä

Sunnuntain jälkiruoka syntyi hetken inspiraatiosta. Appelsiinit ja banaanit innoittivat  lämpimään jälkkäriin. Avattu appelsiinituorejuustopurkki tuli myös sopivasti käytettyä.

Uunibanaanit appelsiinilla terästettynä 
Halkaise banaanit ja laita ne voideltuun vuokaan. Kuori ja lohko apelsiinit  ja nostele mukaan vuokaan. Purista appelsiinimehua banaaneille ja sirottele niille fariinisokeria. Kypsennä vuokaa 175-asteessa noin 10 minuuttia, kunnes banaanit ovat kevyesti ruskistuneet. Lisää appelsiinituorejuustoon tilkka kermaa ja sekoita tasaiseksi. 
Annostele uunibanaanit lautasille. Nosta  kerma-juustoseos ja soseutuneet appelsiinilohkot  lisukkeeksi mukaan.

2 kommenttia:

  1. Nam, voisikin tehdä uunibanaania iltapalaksi. Appelsiinia ei löydy mutta voisin kokeilla samaa satsumoilla. :) Sopivasti heittelin vielä banaanitertun aamulla lattialle, joten hyötykäyttöä osumaa ottaneille banaaneille kaivattiinkin. Sopivaan saumaan osui tämä ohje :)

    VastaaPoista
  2. Jenni,
    Kuulostaa järkevältä ja samalla hyvältä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.