Jälkiruoka oli perinteisen perinteisintä ruisjauhoja ja puolukoita raaka-aineena. Postaan tämän suussasulavan jälkkärin huomenna.
Kuorrutetut porsaanfilepihvit
4 kpl possunfileepihvejä naturel
suolaa, mustapippuria
1 iso sipuli
1 punainen paprika
voita ja rypsiöljyä
Kuorrute
1 kananmuna
1 1/2 dl juustoraastetta
3 tl vahvaa sinappia Maille
1 iso tomaatti
basilikaa tuoretta
Ota fileet huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kypsentämistä. Silppua sipuli. Poista paprikan valkoinen sisusmalto ja siemenet. Leikkaa paprika suikaleiksi. Kuullota sipuli ja paprika voi/öljyseoksessa. Nosta sivuun.
Ruskista fileet pannulla molemmin puolin. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Nosta fileet voideltuun uunivuokaan. Levitä fileiden pinnalle sipuli/paprikaseos.
Sekoita kananmuna, juustoraaste ja sinappi. Levitä kuorrute vuokaan tasaisesti sipuliseoksen pinnalle.
Viipaloi tomaatti ja nosta viipaleet vuokaan kuorrutteen pinnalle. Levitä pinnalle tuoretta basilikaa.
Kypsennä vuokaa 250-asteessa 10 minuuttia, alenna lämpö 150-asteeseen ja kypsennä vielä noin 15 minuuttia.
Seuraavaksi vuoka nostetaan uuniin
Juureskuutiot. Keitä lanttu-, porkkana- ja perunakuutioita puolikypsiksi. Paista kuutiot pannulla voi/öljyseoksessa, lisää hieman suolaa ja liruta joukkoon hunajaa.
Oleellista tuossa isänpäivän ruuanlaitossa lienee että sankari saa toivoa ;) meillä myös toteutettiin toivetta.
VastaaPoistaLanttu on aivan mielettömän hyvää noin tehtynä. Hyvältä näyttää possunfileesikin!
Mausteinen Manteli,
VastaaPoistaToiveet oli mukava täyttää. Niitä tulee tosin muulloinkin ja ruuan suhteen on helppoa myös toteuttaa.
Meilläkin tykätään lantusta. Just sopivan makeaa.