perjantai 26. marraskuuta 2010

Ruokatorstain Joulu

Jokin aikaa sitten minulle lähetettiin Helsingin Sanomien kustantama ja Katja Bäcksbackan kokoama  Ruokatorstain Joulu-kirja. Kirjan sisältö koostuu ruoka- ja leivontaohjeista  keskitalven juhlasta jouluun ja aina uudenvuoden vastaanottoon saakka. Ohjeita voi tietenkin soveltaa läpivuoden  Ohjeet on julkaistu Helsingin Sanomissa vuosina 2005-2010. Kirjassa on 200 ruokaohjetta.  Olen vuosien varrella usein kokannut Ruokatorstain ohjeiden ja vinkkien mukaan enkä ole pettynyt. Ohjeiden takana on joukko keittiöalan mestareita.
Joulun kauppalistat on helppo laatia suoraan kirjan ohjeiden mukaan ja edessä olevien juhlien tarjottavat   toteutunevat  ilman suurempaa päänvaivaa.  

Annan nyt teille jo maistiaisia muutamasta kirjan ohjeesta, jotka sykähdyttivät minua ensi katsomalta.
Kylmäsavukirjolohikakku
Kakun pohja hapankorppuja ja voita. Kostutus maidolla. Täyte, liivatetta, maustamatonta kevyttuorejuustoa, kermaviiliä, sitruunamehua, ruodotonta kylmäsavulohta, hienonnettua sipulia, valko- tai mustapippuria, sokeria ja suolaa.Koristelu kylmäsavulohta, sitrushedelmiä, jättikatkaravunpyrstöjä, kevätsipulin vartta ja salaattia.
Tarkempi ohjeistus löytyy kirjasta Herkulliselta näyttää. Itsenäisyyspäivän illalliselle ajattelin tehdä.
Rosolli
Perinteisen joulurosollin voi tarjota näinkin kauniisti herkullisena kakkuna. Tarjoan rosollia joulupyhien ajan ja kakkuna se säilyy siistinä ehjänä ja myöhemmin viipaloituna.
Vadelma-homejuustokakkua annoksina laseissa
Enpä olisi hoksannut ilman kirjaa, että juustokakkua voi tarjota jälkiruokana annosteltuna valmiiksi  annosmaljoihin. Ei mitään vuoasta irrottelua ja jännitystä kuinka se onnistuu. Kylmästä suoraan pöytään ja nauttimaan.
Kuvat Ruokatorstai-kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.