Joulun kauppalistat on helppo laatia suoraan kirjan ohjeiden mukaan ja edessä olevien juhlien tarjottavat toteutunevat ilman suurempaa päänvaivaa.
Annan nyt teille jo maistiaisia muutamasta kirjan ohjeesta, jotka sykähdyttivät minua ensi katsomalta.
Kylmäsavukirjolohikakku
Kakun pohja hapankorppuja ja voita. Kostutus maidolla. Täyte, liivatetta, maustamatonta kevyttuorejuustoa, kermaviiliä, sitruunamehua, ruodotonta kylmäsavulohta, hienonnettua sipulia, valko- tai mustapippuria, sokeria ja suolaa.Koristelu kylmäsavulohta, sitrushedelmiä, jättikatkaravunpyrstöjä, kevätsipulin vartta ja salaattia.
Tarkempi ohjeistus löytyy kirjasta. Herkulliselta näyttää. Itsenäisyyspäivän illalliselle ajattelin tehdä.
Rosolli
Perinteisen joulurosollin voi tarjota näinkin kauniisti herkullisena kakkuna. Tarjoan rosollia joulupyhien ajan ja kakkuna se säilyy siistinä ehjänä ja myöhemmin viipaloituna.
Vadelma-homejuustokakkua annoksina laseissa
Enpä olisi hoksannut ilman kirjaa, että juustokakkua voi tarjota jälkiruokana annosteltuna valmiiksi annosmaljoihin. Ei mitään vuoasta irrottelua ja jännitystä kuinka se onnistuu. Kylmästä suoraan pöytään ja nauttimaan.
Kuvat Ruokatorstai-kirjasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.