Pekoni-siitakekastike nuudeleilla 2-3 annosta
160 g vehnänuudeleita
70 g pekonia kuutioina
1 sipuli silputtuna
1 cm chilipalkoa silppuna
1 rs siitakesieniä pilkottuna
kourallinen lehtikaalia silppuna
ripaus suolaa
2 tl soijakastiketta
Ruskista pekonikuutiot kuumalla pannulla. Lisää mukaan silputtu sipuli ja chili alenna lämpöä. Kuullota muutama minuutti. Lisää puhdistetut ja pilkotut siitakesienet ja silputtu lehtikaali. Paista muutamia minuutteja, kunnes sienistä on tihkunut neste pois. Siitakkeessa on vähän nestettä. Sirottele hieman suolaa. Mittaa mukaan soijakastiketta ja paista alhaisella lämmöllä minuutti-kaksi.
Laita nuudelit kiehuvaan veteen ja käännä levy pois päältä. Anna kypsyä paketin ohjeen mukaan, minulla kypsymisaika oli kaksi minuuttia. Nostele nuudelit annoslautasille ja sieniseosta päälle.
Pitäisikin tehdä sieniä piakkoin - tässä tosi herkullinen ohje kyllä.
VastaaPoistaMausteinen manteli,
VastaaPoistaMinä ensin ihmettelin nimeäsi, mutta sitten muistin muutoksen uuteen blogiin.
Mukava kannu olet nyt. Pitäiskö minunkin vaihtaa profiilikuvaa.
Oli muuten hyvää ja nopeaa tuo ruoka.
joo, tuli heti mieleen jotkut kaukoidän herkku-nuudelit tästä ruuasta. Ainakin kiinassa käyttävät paljon sieniä nuudelin kanssa.
VastaaPoistaJoo kannu ja nimi.. kaikki uutta :D Pakko välillä vähän päivitellä..
Oi että miten hyvännäköinen annos, naaaam!
VastaaPoistaSiitakesienet on kyllä tosi herkullisia :) Varmaan kyllä tosi herkkua tuo annos!
VastaaPoistaMausteinen Manteli,
VastaaPoistaSamaa mieltä minäkin, varsinkin siitakkeet ovat itämaiseen keittiöön kuuluvia. Soijakastike tietysti korostaa itämaisuutta.
Kate,
Se olikin hyvää, vaikka passaako itse kovin kehua
Katiskatar,
Oli se, Siitakkeet ovat minulla jääneet vähän noiden herkkusienien takia kuin unohduksiin. Mutta nyt aion muuttaa järjestystä niiden suhteen.