Kiinankaali-sienikääryleet salaattipedillä
1/2 dl puuroriisiä
2 dl vettä ja 1/2 tl suolaa1 kiinankaali
160 g metsäsieniä kuutioituja suolaliemessä
1 iso sipuli
2 tl soijakastiketta
1 1/2 dl kasvislientä
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan 15 minuuttia. Höyrytä kasarissa vesitilkassa kiinankaalia 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota isommat lehdet. Leikkaa tyven paksut ruotiosat ohuemmiksi. Silppua pienemmät lehdet täytteeksi.
Valuta sienet, nämä olivat miedosti suolattuja, joten enempää liotusta ei tarvittu. Liotus ja huuhtelu on tarpeen, jos sienet ovat kovin suolaisia. Silppua sipuli pieneksi. Kuumenna sieniä paistinpannulla, jotta kosteus haihtuu. Lisää pannulle voita ja sipulisilppu. Kuullota pehmeäksi. Mausta sieni-sipuliseos soijakastikkeella. Lisää mukaan keitetty riisi ja hienonnettu kiinankaali.
Annostele sieniseos kaalilehtien paksumpaan päähän. Kääri lehdet rullalle ja laita rullat voideltuun uunivuokaan. Pirskota kääryleiden pinnalle soijakastiketta. Kaada vuokaan kasvisliemi. Kypsennä kaalikääryleet 200-asteessa noin 30 minuuttia. Valele välillä kasvisliemellä.
Tarjosin kaalikääryleet salaattipedillä, jossa makeaa friseesalaattia, kurkkua, keltaista paprikaa, luumuviipaleita ja kastikkeessa vaaleaa balsamicoa oliiviöljyyn sekoitettuna.
Minäkin olen ostanut noita sauvolaisia.. Nyt on kyllä omia sen verran, että tänä talvena en ehkä tarvitse apua.
VastaaPoistamm,
VastaaPoistaNe ovat ihan ok, tosin siitake- ja suppilovahverot kyllä ovat omaa luokkaansa. Pitää käydä torilla katsomassa jos olisi vielä suppilovahveroita.
OLen tosi huono sienestäjä, itseasiassa täällä en löydä sienipaikkoja.