Tänään maistoimme ensimmäisen erän. Valmistin jauhelihasta pihvit Wallenbergin tapaan. Vähärasvainen hirvenliha tykkää kermasta, jota tulikin taikinaan reippaanlaisesti. Tämä oli oikeaa gurmeeruokaa, hyvää ja harvoin tarjolla.
Wallenbergin pihvit hirvenlihasta
500 g hirvenjjauhelihaa
3 munan keltuaista
2 dl kuohukermaa
1 tl ruususuolaa
valkopippurirouhetta myllystä
chilijauhetta, maustepippuria, katajanmarjarouhetta
korppu- ja ruisjauhoja panerointiin
voita paistamiseen
Ota pakastettu jauheliha jääkaappiin sulamaan edellisenä päivänä. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista. Erottele keltuaiset ja sekoita ne jauhelihaan. Lisää sekoittaen kerma seokseen. Lisää mausteet. Muotoile taikinasta pihvit. Sekoita korppu- ja ruisjauhot keskenään. Paneroi pihvit molemmin puolin jauhoseoksessa. Sulata voi pannulla ja paista pihvit molemmin puolin. Nosta pihvit uunivadille ja jälkikypsennä uunin 150-asteessa noin 8 minuuttia.
Tarjosin pihvien kera perunamuusia, tummalla siirapilla terästettyjä keitettyjä porkkanasuikaleita, puolukkasosetta, suolakurkkua ja keitettyjä luomu-punajuuria.
Ja valkuaisista tein marenkeja loppuviikon jälkiruokaan.
3 munan keltuaista
2 dl kuohukermaa
1 tl ruususuolaa
valkopippurirouhetta myllystä
chilijauhetta, maustepippuria, katajanmarjarouhetta
korppu- ja ruisjauhoja panerointiin
voita paistamiseen
Ota pakastettu jauheliha jääkaappiin sulamaan edellisenä päivänä. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistamista. Erottele keltuaiset ja sekoita ne jauhelihaan. Lisää sekoittaen kerma seokseen. Lisää mausteet. Muotoile taikinasta pihvit. Sekoita korppu- ja ruisjauhot keskenään. Paneroi pihvit molemmin puolin jauhoseoksessa. Sulata voi pannulla ja paista pihvit molemmin puolin. Nosta pihvit uunivadille ja jälkikypsennä uunin 150-asteessa noin 8 minuuttia.
Tarjosin pihvien kera perunamuusia, tummalla siirapilla terästettyjä keitettyjä porkkanasuikaleita, puolukkasosetta, suolakurkkua ja keitettyjä luomu-punajuuria.
Ja valkuaisista tein marenkeja loppuviikon jälkiruokaan.
Tulin tänne asti kertomaan, miten tein tätä (erittäin) soveltuvin osin. Minulla oli lihana nautaa ja suomalaista villisikaa samassa suhteessa. Se, mitä täältä erityisesti otin, oli pihvien panerointi. On minun täytynyt se ennenkin kuulla, mutta en ole sitä kyllä toteuttanut. Pihveihin tuli mainio pinta sillä tavalla :) (Kerman sijasta käytin mausteista kevytkermaviiliä, jota löytyi 30% jämätarjouksesta...)
VastaaPoista