maanantai 15. marraskuuta 2010

Puolukkaruispuuro

Eilinen sunnuntain jälkiruoka oli yksinkertainen ja perinteinen. Vanhat yksinkertaiset ruuat ovat jääneet turhaan taka-alalle. Liian helposti etsitään makuja lähi-idästä saakka, vaikka Koti-Suomesta löytyy hyviä ja kelpoja raaka-aineita.  Perinteinen vispattu ruis-puolukkapuuro oli pehmeän makuista jopa parempaa kuin mannasuurimoilla suurustettu. Maku oli täyteläinen ja kermavaahto sopi hyvin jälkiruokana nautittuun puuroon.

Vispattu puolukka-ruispuuro
1/2 l vettä
2 1/2 dl puolukoita
1 dl ruisjauhoja
1/2 dl luomu ruokosokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
Mittaa vesi kattilaan ja lisää joukkoon puolukat. Keitä noin 15 minuuttia. Siivilöi puolukan kuoret pois, voit myös säästää ne johonkin muuhun käytettäväksi.  Sekoita puolukkanesteeseen jauhot hyvin vispaten.  Kiehauta ja alenna lämpöä, anna puuron hautua välillä sekoittaen 30 minuuttia.  Lisää puuroon suola ja sokerit. Kiehauta muutama minuutti. Anna puuron jäähtyä ja vispaa puuro vaahdoksi. Puurosta ei tule niin vaaleaa kuin mannasuurimopuurosta. Tarjoa puuro kermavaahdon kera. Minä kevensin kermavaahtoa lisäämällä vaahtoon  turkkilaista luomujogurttia. Puuro on hyvää seuraavanakin päivänä. 

2 kommenttia:

  1. Voi mikä ihana herkku täällä onkaan! Kyllä maistuis =)

    VastaaPoista
  2. Kate,
    Todella hyvää. Olin jo unohtanut koko ruispuuron. Nyt teen useammasti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.