Appelsiinisalaattiin olin aikaisemmin murustanut After Eightia, joten tiesin miten hyvin se sopii appelsiinin kanssa. Ricotta-juusto on kevyt (rasvaa alle 2%) eikä sisällä lisäaineita. Olen usein miettinyt kuinka sitä voisin hyödyntää enemmän. Näistä kolmesta syntyi trifle, ei ihan tyypillinen ja perinteinen, mutta ei myöskään mikään pikku juttu.
Nyt seuraa mailman ensi-ilta eli ensimmäinen kerta tätä herkkua.
After Eight-appelsiinitrifle 4 annosta
2 ison appelsiinin mehu
1 prk/250g Ricottaa
2 dl Multi hyytelösokeria
16 kpl After Eight neliöitä
Purista appelsiineista mehut (noin 3 dl) Sekoita hyytelösokeri mehuun ja kuumenna mehu kiehuvaksi. Keitä noin 1/2 minuuttia, kunnes sokeri on täysin liuennut. Kaada seos annosmaljoihin ja anna hyytyä.
Notkista ricotta sileäksi. Nostele sitä appelsiinihyytelön pinnalle, tasoita.
Pilko After Eight-suklaa karkeiksi rouheeksi. Jätä koristeeksi muutama isompi pala. Levitä rouhe annosmaljojen pinnalle. Aseta isompi pala maistiaisena päällimmäiseksi.
Minun ja muiden nauttijoiden mielipiteitä; kevyt, raikas, ihana minttusuklaa, appelsiini korosti suklaata ja ricotta pehmensi, ei liian makea.
No ompas yllätysresepti. Kivalla tavalla erilainen!
VastaaPoistaMites tuo ricotta, notkistuuko se vain sekoittamalla eli ei tarvitse lisätä nestettä?
Tarkentaisin vielä että reseptin ei ole pakko olla oma. Mutta mitä omampi sitä parempi. Toistaiseksi reseptejä on tullut vähän joten sinulla on hyvät mahdollisuudet voittaa 150 euron ravintolalahjakortti :)
Jenni liemessä
Jenni,
VastaaPoistaRicotta notkistuu minusta ihan sopivasti, mutta jos haluaa voi siihen lisätä esim kermaa.
Minä erehdyin, tai luin liian hätäisesti, kun sain käsityksen omasta reseptistä.
After Eight reseptejä kyllä löytyy jonkin verran. Laura lähetti muutamia ja niissä oli monta kokeilemisen arvoista.
Jännitetään vielä vähän aikaa.