maanantai 29. marraskuuta 2010

Kasviskaalipata

Palasin tänään iltapäivällä muutaman päivän matkalta. Jääkaappi oli aika tyhjä. Hetken jo ajattelin lähteä ruokaostoksille, mutta peruin aikomukseni. Otin jääkaapista käteeni ison valkokaalipalasen. Nyt oli ateriarunko jo valmiina.  Aloitin kaalin pilkkomisella ja mietiskelin sitä kuullottaessani mitä lisään mukaan. Ensin ajattelin valmistaa munakasta. Hylkäsin ajatuksen, kun kaapissa oli ohrasuurimoita. Pataruokahan tästä tuleekin. Tosin kypsensi ruuan uunissa, oikeastaan uunipataruokaa  tämä on.

Kasviskaalipata
noin 700 g valkokaalta
1 iso luomuporkkana
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita
1/2 l kasvislientä fondista
rypsiöljyä
mustapippuria, ruususuolaa
juustoraastetta
Suikaloi kaali ohueksi ja kuullota se kevyesti pannulla rypsiöljytilkassa. Kuori ja  silppua salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä hetki ryppsiöljytilkassa. Pese ja pilko porkkana ja lisää se kuullottumaan sipulien joukkoon.  Kaada sekaan kasvisliemi ja lisää mukaan ohrasuurimot. Mausta. Anna kiehua 10 minuuttia. Sekoita kaikki ainekset kaali mukaan lukien uunipataan.  Lisää pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteessa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.