En ole aikaisemmin koskaan maistanut tätä makkaraa. Tänään ostin lenkin sitä ja nyt on makkararuoka jo syöty. Valitsin miedomman version näin ensimmäiseksi kerraksi.
Laukkamakkara ja uunijuurekset
Kaada uunivuoan pohjalle tilkka vettä ja nosta laukkamakkara vuokaan. Kuori juureksia porkkanaa, perunaa ja lanttua ja pilko ne kuutioiksi. Nosta ne makkaran keskelle, kaada päälle rypsiöljyä, ripottele suolaa ja mustapippuria. Lantulle ja porkkanalle lurautin hieman juoksevaa hunajaa.
Kypsennä ruoka 175-asteessa noin 50 minuuttia. Laukkamakkara on aika voimakkaan makuinen ja täyteläinen.
Kannattaa maistaa.
En ole Suomessa koskaan nähnyt moista makkaraa, näyttää ihan samalta kuin Australiassa grillistä ostettu. Sielläkin makkara oli tuoretta/"raakaa" ja se kypsytettiin vasta grillissä. Herkullista. Tuota täytyy etsiä kauppahallista.
VastaaPoistaAnonyymi,
VastaaPoistaKauppahallin Jokiselle sitä tekee pieni lihajalostamo olisiko ollut Kivikylä tai Pöytyä- Yläneellä oleva
pieni lihajalostamo
Kovasti on tuttu elintarvike vuoskymmenten takaa jo. Soppaa siitä pruukattiin tehdä. Vasta myöhemmin on tullut maistettua uunissa laittamalla, ja hyvää on niinkin.
VastaaPoistaTäällä länsirannikolla sitä saa marketeistakin, vaikk'ei ehkä ihan joka päivä.