torstai 25. marraskuuta 2010

Nauriskeitto ja murskattua piparkakkua

Ruokatorstain Joulu-kirjassa nauriskeitto oli yhden joulumenuun alkukeittona. Poimin ohjeen ja toteutin sen tänään kevyeksi illalliseksi. Huomisessa postauksessa kerron enemmän kirjan sisällöstä. Nyt on nauriskeiton vuoro. Tätä keittoa voi siis valmistaa milloin vain ja riippuen nauriiden saatavuudesta. Yllättävän täyteläinen keitto on. Kävi oikein hyvin illallisesta maalaisleivän kera.
Nauriskeitto ja murskattua piparkakkua
400 g nauriita (noin 2 kpl)
1 peruna
1 pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
100 g voita
1 dl valkoviiniä
3 dl vettä
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
suolaa, valkopippuria
piparkakkua
Kuori nauriit ja peruna ja lohko ne isoiksi paloiksi. Laita kattilaan voi, oliiviöljy ja hunaja. Lisää nauris- ja perunalohkot ja paista, kunnes juurekset saavat hieman väriä.
Hienonna sipulit ja lisää kattilaan. Anna sipuleiden kuullottua.
Lisää valkoviini ja vesi. Anna hautua kypsäksi. Lisää vettä tarvittaessa.
Lisää kerma ja maito ja soseuta tehosekoittimessa sileäksi.
Kaada takaisin kattilaan ja mausta. Murskaa keiton päälle tarjottaessa piparkakkua.

2 kommenttia:

  1. Nam! Nayttaa tosi herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Susa,
    Hyvää se olikin. Kiva säväys piparkakuista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.