Nauriskeitto ja murskattua piparkakkua
1 peruna
1 pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
100 g voita
1 dl valkoviiniä
3 dl vettä
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
suolaa, valkopippuria
piparkakkua
Kuori nauriit ja peruna ja lohko ne isoiksi paloiksi. Laita kattilaan voi, oliiviöljy ja hunaja. Lisää nauris- ja perunalohkot ja paista, kunnes juurekset saavat hieman väriä.
Hienonna sipulit ja lisää kattilaan. Anna sipuleiden kuullottua.
Lisää valkoviini ja vesi. Anna hautua kypsäksi. Lisää vettä tarvittaessa.
Lisää kerma ja maito ja soseuta tehosekoittimessa sileäksi.
Kaada takaisin kattilaan ja mausta. Murskaa keiton päälle tarjottaessa piparkakkua.
Lisää valkoviini ja vesi. Anna hautua kypsäksi. Lisää vettä tarvittaessa.
Lisää kerma ja maito ja soseuta tehosekoittimessa sileäksi.
Kaada takaisin kattilaan ja mausta. Murskaa keiton päälle tarjottaessa piparkakkua.
Nam! Nayttaa tosi herkulliselta!
VastaaPoistaSusa,
VastaaPoistaHyvää se olikin. Kiva säväys piparkakuista.