maanantai 22. marraskuuta 2010

Suppilovahverokeitto numero 2

Suppilovahveroista tein tänään vaalean keiton. Syyskuussa keittämäni keitto oli erilainen, siinä käytin juustoleipää ja liemi oli kirkas. Tämänpäiväinen keitto oli samettinen ja vaalea. Vaalea kaurahiivaleipä sopi erinomaisesti keiton kanssa.

Suppilovahverokeitto numero 2
1 l tuoreita puhdistettuja suppilovahveroita
1 sipuli
rypsiöljyä
1 l kasvislientä fondista
ripaus valkopippuria, kirveliä, timjamia
150 g savuporosulatejuustoa Koskenlaskija
2 rkl maissitärkkelystä + tilkka vettä
1 dl kermaa
Pilko puhdistetut sienet. Silppua sipuli. Kuullota sipulia rypsiöljyssä ja lisää mukaan sienisilppu. Kuullota vielä  muutama minuutti. Kiehauta kasvisliemi ja lisää joukkoon sipulisienisilppu sekä mausteet. Paloittele mukaan sulatejuusto. Hauduta keittoa noin puoli tuntia välillä sekoittaen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Sekoita maissitärkkelys kylmään vesitilkkaan ja lisää sekoittaen keittoon. Anna kiehua kolmisen minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Keitto on nyt valmista.

3 kommenttia:

  1. Voiko tän tehdä myös kuivatuista..?

    VastaaPoista
  2. Tuija,
    Voi, siis litrasta tuoreita on kuivattuna kai noin 4-5 dl.

    VastaaPoista
  3. Tatakin pitaa kokeilla, aivan ihanan nakoista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.