tiistai 21. syyskuuta 2010

Suppilovahverokeitto

Kävelin nopeasti puolityhjän  kauppatorin poikki. Olin unohtanut sateenvarjon ja satoi tiuhasti. Tori oli puolityhjä kojuista. Takana tulosuunnastani torin perällä oli muutama koju, joissa myytiin hakemaani. Kävelin kojun katoksen alle, siinä oli vastapoimuttuja suppilovahveroita. Kaksi litraa kympillä. Ostin vielä suomalaisia pehmeitä mehukkaita tummia luumuja jälkiruuaksi.
Poikkesin Wikkelle ostamaan leipäjuustoa, nuudeleita, purjoa ja sitruunaa.  Nyt olivat keittoainekset kasassa.

Suppilovahverokeitto
1/2 l suppilovahveroita
purjon valkoinen osa
voita sopivasti
1 l kanalientä fondista
2 rkl soijakastiketta 
ripaus sokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus chilipippuria
90 g nuudeleita
200 g juustoleipää (esim Juustoportti)
Puhdista sienet, pilko varret ja isommat. Puhdista purjo ja suikaloi varren valkoinen osa. Paista purjoa ja sieniä voissa, kunnes sienten neste haihtuu. Lisää kanaliemi ja mausteet. Anna kiehahtaa muutama minuutti.  Riko nuudelipaketti neljään osaa ja lisää keittoon. Anna kiehua nuudelipaketin ohjeen mukaan. Käytin maustamattomia ja lisäaineettomia vehnänuudeleita, joiden keittoaika on 2 minuuttia. Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon, kuumenna älä keitä enää. Ripottele keitolle persiljaa.
Pehmeät luumut maistuivat jälkkärinä.

2 kommenttia:

  1. Sieniruokia söisi aina.

    VastaaPoista
  2. Tupu,
    Minäkin pidän sienistä. Nyt varsinkin metsäsienet ovat parhaita.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.