torstai 2. syyskuuta 2010

Kurpitsakeitto

Kauppatorin maalaisten pöydästä ostin minulle tuntemattoman valkoisen kurpitsanpalan, se näytti mehukkaalta.. Myyjän mukaan tämä kurpitsa sopii keiton raaka-aineeksi ja valmistin elämäni ensimmäisen kurpitsakeiton. Lisäsin vielä joukkoon kuorittua kesäkurpitsaa. Pehmeänmakuista keitosta tuli.

Kurpitsakeitto 
n. 1 kg valkoista kurpitsaa ja pala kesäkurpitsaa
1 sipuli
voita
1/2 rkl sokeria
1/2 l kanalientä fondista
timjamia, suolaa, mustapippuria
1 dl ruokakermaa
Kuori, poista siemenet ja paloittele kurpitsat. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota kurpitsapalat ja sipuli voissa. Lisää sokeria ja kanaliemi. Anna kiehua kypsäksi. Soseuta ja mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Viipaloin keiton pinnalle retiisiä ja muutama tuore timjamioksa. Ruisleipä voimakkaan makunsa perusteella sopi keiton kanssa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.