perjantai 17. syyskuuta 2010

Omenaleivokset

Omenoita, niitä riittää ja ovat tosi hyviä. Ostin paraislaisia omenoita, hieman kirpeitä mutta juuri sopivia leivonnassa. Hesarin torstain ruokasivuilla oli Syysherkkuja omenoista-artikkeli ohjeineen.  Poimin tänään toteutettavaksi Omenaleivokset. Vieraat tykkäsivät ja niin talonväkikin. Näitä voi pyöräyttää jatkossakin, ovat nopeasti valmiita kahvipöytään ja parhaimmillaan juuri paistettuina.

Omenaleivokset
Täyte

500 g hapahkoja omenoita
1 rs (200g) omenamarmeladia
2 tl kanelia
Toska
2 dl saksanpähkinöitä karkeana rouheena
1/2 dl fariinisokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
Pohja
500 g lehtitaikinalevyjä
voiteluun 1 muna
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita omenakuutiot, marmeladi ja kaneli keskenään.
Valmista toska. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna sekoittaen. Kiehauta seos ja nosta kattila levyltä.
Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Leikkaa levyistä neliöitä ja kaulitse ne vähän isommiksi. Nosta levyt pellille.
Levitä omenatäyte neliöille. Jätä noin 2 senttiä reunoja. Voitele reunat munalla. Levitä toska päälle.
Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Kiertoilmauunissa uuniohjeiden mukaan. Tarjoa lämpiminä.

4 kommenttia:

  1. Onpas mainiolta vaikuttava resepti, täytyy sujauttaa korvan taakse talteen. Itsekin ostin tänään omenoita kauppareissulla, joten jonkinmoista omppuherkkua luvassa lähipäivinä. : )

    VastaaPoista
  2. Canelia,
    Omenat lienevät nyt niin in, ja hyviä ne ovatkin muodossa jos toisessa.

    VastaaPoista
  3. Tupu,
    Joskus on hyvä olla muistissa jotain, jonka saa toteutettua suht nopeasti ja helposti.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.