keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Nopeaa salaattia ennen riisipuuroa

Tänään oli pitempi työpäivä. Päivällä söin kevyen lounaan vain hedelmiä. Kotiin tullessa nopeasti ruokaa. Samalla tavalla ajattelevat monet muutkin. Nopein ruoka jonka tiedän on salaatti. Se tepsi nyt, valmistin ruokaisan salaatin makkaran avulla. Makkara oli tosiaan nyt vihanneksien seurassa ikäänkuin vihanneksena. Eikä ollutkaan hullumpi idea. Kauppahallin Reiskan oma lenkkimakkara on lihaisan hyvää. Kun paistoin sen lämpimäksi pannulla, se maistui entistäkin paremmalta. Kypsensin myös haudekattilalla vaivattomasti riisipuuron. No se oli valmiina jonkun ajan päästä salaattiaterian jälkeen.

Makkarasalaatti
Lihaisa lenkkimakkara paloitellaan puolikiekoiksi ja ruskistetaan kevyesti pannulla rypsiöljytilkassa. Salaattivadille revitään roomansalaattia tai mitä kaapissa tai kauppakassissa on. Silputaan päälle kevätsipulin vartta. Suomalaista kevätsipulia ostin kaupan luomuhyllystä. Se on pakattu puhdistettuna pussiin ja pussin saa suljettua tarrakiinnityksellä, joten sipuli säilyy jääkaapissa tuoreena hyvin. Ripauta mausteiksi suolaa, sokeria ja mustapippuria ja hyvää oliiviöljyä. Kevyt sekoitus.Salaatin keskiöön kumotaan makkaraviipaleet. Lopuksi salaatille lohkotaan ja viipaloidaan tomaattia ja kurkkua. Hyvää oli maalaisleivän kanssa.

Uunissa haudutettu riisipuuro
Joitakin vuosia sitten olen ostanut haudekattilan. Siinä on kaksi osaa, uloimpaan kattilaan kaadetaan vesi ja sisäkattilaan puuroainekset. Tässä tapauksessa maito, suola ja riisit. Kansi päälle ja uuniin 200-asteeseen hautumaan. Puuro kypsyy kuin itsekseen. Ei tarvitse seisoa hämmentämässä, eikä pala pohjaan. Puurosta tulee mehukkaampi kuin  uunivuoassa kannettomana kypsentäen. Vesihöyryllä on myös osuutensa lopputulokseen..Puurohan tulikin jo kehuttua, hyvää oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.