sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Grillattua possun sisäfilettä ja uunivihanneksia

Napsautin tänään uunigrillin päälle. Hyvissä ajoin olin ottanut possun sisäfileen  jääkaapista, tein marinadin ja annoin fileen marinoitua tunnin ennen grilliin menoa. Marinoinnin kestäessä käsittelin vihannekset uunikuntoon. Tosin niitä en grillannut. Kypsenin ne myös uunissa hyvissä ajoin ennen grillausta. Oikeastaan oli aika vaivatonta, kun kaikki kypsyi itsekseen uunissa. Kuorimista ja pilkkomista oli juuri sopivasti, että sain antaa ajatusten virrata vapaasti sinne tänne.
Ananasta riitti jälkiruokaan tällekin päivälle. Postaan huomenna eilisen ja tämän päivän jälkiruuat.

Grillattu possun sisäfilee ja uunivihannekset
750 g possunsisäfilee
Marinadi
3 rkl soijakastiketta
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl tummaa siirappia
rouhittua mustapippuria
3 kpl valkosipulikynsiä hienonnettuna
2 tl inkivääriä
Sekoita marinadin ainekset. Kierittele filee marinadissa. Anna maustua noin tunti huoneenlämmössä. Kypsennä uunin grillivastuksen alla ritilällä (uunin ohjeiden mukaan) noin 20 minuuttia. Muista laittaa uunipelti alatasolle, johon roiskuu mahdollinen marinadineste. Kääri filee kypsymisen jälkeen hetkeksi folioon ennen viipalointia.

Uunivihannekset
4 porkkanaa pese ja leikkaa tikuiksi,  kuorittu pala lanttua leikkaa suikaleiksi, samoin pari isoa perunaa.  2 kpl valkosipulia ja 2 kpl pieniä punasipuleita pilko lohkoiksi.  Sekoita nämä kaikki uunipannussa. Valuta pinnalle 1 rkl vaaleaa siirappia, 2 rkl rypsiöljyä, kääntele. Ripota joukkoon suolaa, rouhittua mustapippuria ja oreganoa.
Kypsennä 225-asteessa 20 minuuttia. Lohko kesäkurpitsa sentin viipaleiksi ja puolita ne. Laita kesäkurpitsa uunipannulle ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.